Spinalonga




Idag har jag & Emma observerat Sara på Spinalonga, ön där människor blev isolerade förr i tiden för sjukdomen spetälska. Det är otroligt hur hemskt allting var, hur det var tvugna att stanna på ön även fast fastlandet bara var en stenkast bort, barnen som föddes blev bortadopterade ifall det skulle "bära" någon sjukdom i framtiden & det var tvugna att desinfektera alla saker som någonsin togs till eller ifrån ön. Det är skrämmande, men verkligen värt ett besök - det blir en aha - upplevelse  & ett intresse för att låna böcker om platsen!

Vi stoppade & badade på en strand med båten, njöt av värmen & har upptäck Agios Nikolaos - vilken kanonfredag!









Sleep

 

 

 

Jag vaknar upp & inser att det är måndag, en arbetshelg på Kreta är inte som någon vanlig hederlig helg. Jag har tagit emot Deparutres & Arrivals bussar hela helgen, alltid lika spännande att möta nya gäster & inspirera om det vackra Kreta! Har hunnit med teammiddagar två kvällar i rad & natt arbete, men även hunnit förälska mig ytterligare i den klassiska frappen som finns i varje hörn - god, varför får jag inte plocka med mig alla godsaker hem till hösten?

Sluter ögonen för en stund & öppnar sedan materialet för veckans utflykter, snart ska jag äntligen få styra skeppet med min egna kunskap - nu sätts det på prov minsann!

Helgens lycka - hann skypea med familjen & en vacker vän för en stund, den lilla stund fick mitt leende att lysa under många timmar! <3

Samaria

Konceptet med att blogga dagarna i ända fungerar inte riktigt som jag vill, haha! Jag observerar olika utflykter i väntan på att jag själv ska få vara kapten för resorna! Har vandrat Samaria, vilket är Eursopas största Ravin, 18 km lång med de mest fantastiska vyerna! Jag stannade upp varenda meter & förundrades över platsen jag rest till - vad jag får se mycket!

 

 

 

 

oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0