The body is moving

Kvällen till ära har jag underhållit mig med att svettas (!) med människor på ett step-up pass som jag har fallit för. Det är så fruktansvärt skönt att träna i grupp för tillfället, jag orkar verkligen inte sporra min egen träning på något vis och uppskattar ett pass där någon annan människa säger vad jag ska göra och tänka på, allt blir planerat. Det enda jag behöver göra är att hålla reda på kroppen och svettas på.

Dessutom har jag skapat mina egna nostalgikänslor genom att lyssna på gammal 90-tals musik, det borde jag göra oftare. Tack spotify, du är min gud.

I´m just watching the show

Vilken mysig känsla jag får när jag tittar på Leilas jul, det betyder att julen faktiskst är på inkommande. Snart här.
Allt julbak hon gör, med hennes glada leende och härliga färger gör att det spritter till lite extra i min kropp, jag vill också känna lukten av kardemumma, saffran, glögg och kolakakor, om nu sådant luktar.

Min första julklapp är inslagen, rött skimrande papper med silver rosetter på toppen. Att veta att jag slår in det, gömmer det från nyfikna ögon som kommer öppnas hos en betydelsefull person om knappt en månad och förhoppningsvis sprida ett leende är för mig glädje, att kunna ge något fint och hoppas att lyckan når fram.

After everything I say

Leilas jul

Del 3 av 6. Leila Lindholm bakar en fransk choklad- och kolapaj med lättvispad grädde, en julig frukt- och nötkaka samt en ingefärsbrulée med vaniljglass. I stället för vanlig glögg blandar hon en glöggspritzer.  ( kl.19.00 )



Och därmed var min lördagkväll planerad !





You know why

Klockan halv nio på kvällen bestämde vi oss för att baka lussebullar, vilket vi hade sett fram emot sedan vi bestämde oss för idén. ( eller ja, åtminstone jag var som ett barn inför idén ) Vi satte igång storbaket efter att det kändes som att vi spenderat hela lönen på enbart saffran ( fortfarande svårt mig att förstå hur dyrt det är, sjukt! ), fixade vi en fin deg, några coola lussebullar som liknande mörtar, snoppar och sniglar. Köket fylldes till bredden av den goda lukten och jag fick lära mig ett par tips när man ska rulla bullar som en mästerbagare. 


OKEJ, nu smakar vi på första lussebullen för i år, beredd? NU


J - det smakar lite...
A - konstigt?

Vi glömde sockret, alltid ska det vara något, haha.






















( puss, tack för alla bilder sötaste )

Where the truth came out

Jag blev glatt överraskad när jag en fin vän ringde tidigt på morgonskvisten, starta dagen med att höra hur livet leker  för henne och dela med mig med mina tankar, om att det faktiskt är fredag, igen.
Det betyder fredagsmys, på jobbet ska vi duka fram glögg, pepparkakor och russin, nu ska vi allt trycka på med julkänslorna , jag är redo!

För någon dag sen bakade jag och Anna lussebullar, vad har vi nu inte checkat av på vår to-do list innan julen?
kanske att vi glömde förbereda oss på hur äckligt dyrt saffran har blivit, 35 kronor för ett halv gram, nu äter vi minsann dyrbara lussekatter i år!



Can almost here

Gallerian var proppad till max igår, vi trängdes fram och tillbaka samtidigt som Roger Pontare och Robert Wells sjöng i bakgrunden. Allting gick någon grad över mysigt när vi puttades fram och tillbaka genom folkmassan som samlats, där vi knappt kunde prata med varandra eller sikta mot någon butiköppning utan att vi blev bortputtade från riktningen. Vi gömde oss gladerligen inne på Monki och bestämde oss efter några timmar att bege oss hemåt mot en inbjudande glassburk och barnfilm som avslutning, blandad och fin kväll måste jag säga. Tur att det alltid finns glass att trösta sig med i hårda stunder som dessa, haha.

Jag kan inte riktigt förstå att det faktiskt är första advent på söndag. Nu är det verkligen ett total mörker när man kliver upp på morgonen och samma när man beger sig hem från jobbet. Stockholm har börjat lysa överallt så långt ögat kan nå, fina lampor i träden, julmusik som spelar från ett antal butiker och nybakta lussebullar i butikerna. Det känns fint, snart jul och lugn, men en stor och viktig pusselbit är fortfarande borta, var är all snö?

Nej precis, det finns ingen. Jag har tröttnat på regnet och dom bara asfaltgatorna nu. Kändes som lite mycket att begära eftersom jag sitter där jag gör, men sugen är jag allt. KOM SNÖ, KOOOOOM!



Experience

Färdig duschad och äntligen varm eftersom jag tidigare idag spenderade några timmar ute i regnet, jag var som ett blött djur när jag steg innanför dörren. Snart ska jag bege mig till Kista där jag ska möta upp min sprudlande och fina vän Anna, vi ska titta på alla öppningserbjuanden och spendera pengar så det bara skriker om det.

Den 25:e finns det 25 % rabatt på massor av butiker och gallerian har även blivit 25 % större, äreint fiffigt så säg?

Dom kallar det för premiär fest, där robert Wells och personer från körslaget ska uppträda, det säger vi tummen upp för!
(http://www.kistagalleria.se/premiarfest/ )

Scones

Igår tog jag till vara på småtimmarna minsann, jag pysslade och satte upp massvis med bilder på väggen i mitt rum så att det känns lite mera personligt. Efter flytten har jag inte riktigt hunnit tagit tag i det så mycket som jag velat, men nu går jag in i ett rum som betyder mer för mig än det gjort innan. Det är nog det värsta, att inte kunna ta med sig allt hemifrån som jag velat ha som garderoben, tavlorna och alla bilder som betyder lite extra. Men med en modetidning, lite tråd och nålar känns det nu en gnutta bättre.

Klockan nio ställde jag mig även och bakade lite bröd. Scones, för att Anna har suktat med att lägga ut recept om blåbärscones och jag kunde inte låta bli att härmas lite. Dock hittade jag bara russin, nötter och vinbär.
Det är något jag älskar, att kunna ta ut plåten ur ugnen och känna att hela köket luktar nybakat, marvelous.





( ungefär som för någon vecka sedan med Anna, men då luktade hela köket kladdkaka minsann )

First one

Det känns otroligt konstigt att öppna dörren till lägenheten nu, har jag verkligen inte sovit i min säng dom fem senaste dagarna ? jotack, det stämmer nog.
Varför kan jag inte bli van med tanken av att sova själv? Sandra lämnade kalla fotspår i sängen och jag var som ett litet barn i flera dagar som snuttade på filten och läste bok för att kunna sova på natten, du tog med dig alltför mycket värme och trygghet kära du.
Anna, som har varit på min andra sänghalva i fem dagar ger mig nu en säng som känns som fem meter i bredd där jag ska ligga själv och kura. Men nej, jag är en stark självständig kvinna, det här klarar jag! haha

I torsdags kväll burkade vi upp med godis, för ett helt fotbollslag, lurade med oss hennes älskade pilot på E4:an mot det största biosalongen jag någonsin sett. Dom delade ut några gratis biljetter och t-shirtar till några lyckligt lottade människor, nej, vi var inte någon av dom.
Ni skulle inte tro mig om jag sa att filmen var toppen. Men om jag säger att den var super duper mega kool med stort K, kanske ni skulle börja förstå mig. Tre timmars sömn senare spelade vi tuffa och trängde bort all trötthet och däckade på fredagskvällen som små barn, nöjda och belåtna.



Rent

Jag känner att bloggen mer eller mindre har dött dom senaste dagarna. Men inte jag. Jag är stand-in sambo med Anna, vilket passar mig fint som snus. Jag vaknade upp med en fin kärleksförklaring på köksbordet så känslan av att vakna upp ensam i sängen gjorde det hela lite mindre farligt. 
Jag ska plocka ihop min veckopackning, stoppa ned dom nybakta lussebullarna och bege mig hemåt. 

om en liiten stund.
Jag ska dyka ned i den fantastiska filmen som vi hyrde för några kvällar sedan, RENT, som låter alla dessa fina sånger göra sig ett eget rum i huvudet där dom sparas. Vilken film! 

 

Time to let go?

I vardagen går jag ofta omkring och nynnar för mig själv, sjunger i duschen och hittar vanligtvis på egna fula texter när jag inte riktigt kan hur låtarna ska vara. Igår kom jag på mig själv att sjunga på en melodi som var en av beatles kändaste låtar, hur kan jag ha glömt bort denna ? fint säger jag, och grattis till mig att jag lyckades klura ut vilken låt det var genom mina påhittade ord.

Cravings

Jag bor i princip på mitt jobb nu förtiden. Men om några timmar kan jag åtminstone säga att en till arbetshelg är avklarad. En smidig helg för det mesta, och sådär lagomt nyttig.
I fredags var jag på spinning igen, och jag trodde cykeln ville allvarligt ta livet av mig, men det är alltid så skönt när man lyckas pressa sig till det yttersta ( och nej madde, inte svimma på cykeln ) och sedan slappna av och känna vad man åstadkommit, ett träningspass och träningsvärk i fem dagar, så skönt.

Igår blev jag bjuden på middag hos min sötaste Anna, och framtida sambo, ( snaaart ) där jag svullade tacos tills min mage dog. Vi slog oss ned och kollade på filmen chocolate och tackade gudarna att vi redan hade införskaffat en liten dos choklad så vi slapp sukta. Hör till saken ligger Ica några ytterst få meter ifrån deras lägenhet.
Så ja, vi kände oss tvingade att hjälpa dom lite på traven med ben and jerrys försäljningen, vi är ju trots allt schyssta människor!



( annas snygga bild! )

Try to feed you

Glädjen rent ut sagt spricker i kroppen när jag tänker på twilight premiären till veckan. Sådär alldeles lagomt i slutet av många timmars arbete. Ikväll ska jag slappna av och läsa några sidor i den sista boken, eftersom jag segat mig igenom alla dessa sidor enbart för att den inte riktigt ska ta slut, och ja, inte heller riktigt blivit sådär fasligt prioriterat som jag egentligen vill. Två filmer efter varandra alltså, vi pratar om ettan och sedan premiärsläppet av tvåan.
Det är alltså ungefär, fyra timmar bio. I fyra timmar ska vi sitta i ett par stolar.
Kan ni tänka er vilken stor godispåse som lär behövas?



( Helmet, som charmerar igen )

Can you see it clear?

Jag springer fram och tillbaka. Stoppar in en ny tvättmaskin och lutar mig tillbaka och läser några sidor i skvallertidningen som ligger på köksbordet. Tempot som inte riktigt får kroppen att stanna upp, utan gör allting jag rör vid immun mot det man inte vill känna. En överbliven chokladkaka slinker ned samtidigt som jag formar ett brev som ännu en gång ska skickas mot ett främmande land, då jag talar bara enbart för mig själv, England som jag hoppas landar säkert. Landa säkert ? Vem landar riktigt ordentligt, någonsin? Jag känner att jag har all koll jag behöver för ena stunden men sedan tvivlar på hur omgivnigen egentligen är.
En bok i handen, en strulig kväll får ta ned mina tankar på jorden igen, samlas och sedan kommer John blund, det är något jag skulle uppskatta. Förlita mig på någon annan, för bara en stund. God natt



( Helmet Newton )

Biggest place

Om jag så kunde skulle jag se till att alla flygplan som lämnade arlandas flyglats ikväll blev inställda, särskilt de med slutstation Vilhelmina, bara för att jag skulle kunna få vara egoistisk och rå om min älskade Sandra ett dygn till. Istället sätter jag mig på arlanda expressen hem och blickar mot den tomma sängplatsen som hånar mig rakt i ansiktet.

Men, nu har jag haft någon att leka turist med i fem underbara dagar, mer begär jag inte. Puss

oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0