He´s a pirate

Tidigare i veckan satte vi kurs mot Umeå för att sätta sprätt på lite pengar till alla våran glädje. Tiden rann ur våra fingrar som ofta förut, och vi stannade upp runt halv två och insåg att lite lunch inte skulle sitta så fel innan energin vi hade nådde botten. Vi var inte ett dugg less, utan spann vidare i butikerna som små ivriga illrar och satte oss relativit utmattade på bussen hem, jag med min snyggaste donna på sätet bredvid mig förstås.
Hipp hurra för staden tre timmar bort & lika mycket hurra för de nya inköpen - finelifin glädje det! 









How to save a life

Jag har pratat om den förut, men Dear John kommer vara ett måste att se för min & S del. Det är en kärleksfilm långt in i benmärgen och det kommer sitta fint, alldeles fint. Jag saknar lite smått att inte kunna sticka ut huvudet i huvudstaden och boka platser på premiärer som förr, men det är en aning charmigt att vänta på något gott ändå får jag erkänna. Tills vidare tänker jag snylta på de fina låtarna som finns i filmen, och plåga mig lite så att jag kommer vara överpeppad då premiären går av stapeln.

37 dagar innan premiären, det är bara att bita ihop & invänta!











Diary

Det är som att kroppen har lagt undan lite extraenergi för just en dag som denna. Humöret är uppe och jag har tagit igen relativt många av de timmar som min sömn har stulit ifrån mig. En trygghet sköljer över mig och jag trivs med stunden, där jag har bestämt mig för att vara tills jag själv sätter stopp. Dagen får själv visa mig vad som ska hända & jag är fast beslutsam av att inte inta saker & ting förens jag är bekväm med situationen. Min hjärna och jag samarbetar bra, och kroppen hänger på i samma takt. Känslan är på topp, det hurrar vi starkt för.


Florence

I lördags morse satte jag mig i bilen och begav mig till Västanbäck och min Sandra. Vi pressade ut det mesta tänkbara av vädret som sken på oss, där ingen förändring syntes men mentalt kände jag mig som brunheten själv! Fruktsallad & promenader i mängder och himla mycket glädje! Tack igen för att du finns vid min sida finaste!










Way to go

Nu ska jag iväg & proppa min älskade vän Sandra med blåbär/hallon muffins!
Alltså, sockerchock & fint väder - ingenting kan gå fel!





Edit

Något säger mig att jag utnyttjar mina lediga dagar till det yttersta, jag passar på när jag kan så att säga, innan livsnjutningen försvinner. Jag älskar att testa nya saker & kommer på det mesta för att få ut så mycket av dagarna.
Tolv små russinbröd finns att förtära, himlarns så bra!








Lost things

Herremingud. En film som har inspirerats av Alice i underlandet som fick mig att stanna upp en stund, så mycket rosetter, färger  & härlig musik. Det var som en snabbspolande överplottrig dröm , ett väldigt fint sätt att göra Alices historia på tycker jag.

Lost things




Showdown

Vi ligger inte lågt, vi köper en kaffe för en simpel tia & slår oss ned på hotellets terass och låter vårsolen skina en stund. Årets första mjukglass köptes och åkte ned samtidigt som snön omgav oss, lite småkonstig blandning men alldeles förträffligt fina känslor ändå.
Det är så vi kör, små saker på lite annorlunda ställen, river upp rutinen bit för bit & jag få skratta mig lycklig som har en sådan fin vän att dela allting med, du är otroligt bra!









The streets of Philadelphia

"Steker i solskenet på ett renskinn med en bra bok i handen, tacka gudarna för Norrland ! "

En förklaring om min gårdag till min vän i storstaden, vad annat behövs egentligen? Några bebisfräknar kan jag se skymta i ansiktet några timmar senare & jag gillar att vara arbetssökande för tillfället. Tekakor som mest liknar söndergafflade scones, men det går ingen nöd på det uppdraget - dom slinker minsann ned ändå.







Run the show

Ny bakbok "One more slice"
I vår kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel ”A piece of cake”. Andra boken ”One more slice” tar vid där ”A piece of cake” slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake!, brownies & blondies, boulangerie och american pie. 224 sidor fyllda med 180 recept och vackra bilder av Wolfgang Kleinschimdt.

 

 

 

VAD ÄR NU DETTA?!!

Okej, sanning nu, enbart sanning & ärlighet. Jag lovar att prisa dig som ger mig denna gudomliga bok som tidig födelsedagspresent, jag kan baka cupcakes i mängder, massera dina fötter tills jag går av & vara din slav i en vecka - bara jag får denna bok i mitt liv!

Tackarrr!


 

 

 


All night long

Efter att ha fått önskemål om att lägga upp bilder på stugan gjorde jag mig en liten photosession och fotade smått som litet. Allting är färdigt, och jag kan inte annat än prisa min mamma&pappa som har jobbat som djur med det här bygget - det är underbart!
Jag älskar stilen i sig, olika tallrikar i blått & vitt, året runt från gamla dar, trägolv & väggar, symaskiner och telefoner från senare dar och tjusiga sängkläder !

Ja. Jag.älskar.det.























Rehab

Jag mår prima ballerina, för jag har fått rå om min finaste hela helgen lång. Lördagen innebar födelsedagskalas & tårta i kistan och sedan fröken S resterande av helgens timmar. Promenad i snöfallet som kommit under natten och jag introducerade henne även i lite av Twilight & andra filmens sexpack som ses vart man än vänder sig, jag tror bestämt att jag lyckades! Och förstås de två männen som aldrig sviker ett sug - Ben AND Jerry ( vars är duuuuu Anna ? ), thank god for you guys!








Rockferry

Det snöar i Vilhelmina igen, ett riktigt aprilväder där nysnön kommer och förhoppningsvis tar bort den snön som redan ligger. I stockholm är det sol och vårväder, ballerinaskor och tunna sommarjackor.
Avundsjuk på dig Anna, Robert & Madde efter allt ni berättar? Nej nej, inte det minsta. Nej. Nej. Nej.






Feelin´ love

Bara en lunch med en fin vän, blir inte så "bara" i slutändan. Folkets hus har den bästa salladsbuffén och som ett stort plus i kanten var det fredag. vilket betyder efterätt - katjing! Jag raggade kaffe på eftermiddag hos min kusin när kaffebegäret börjar gå utöver det ärenden jag var tvungen att göra, inget kaffe när det behövs är som att slänga sig själv till hajarna  - farligt & lönar sig inte det minsta i längden.


Finaste Sandra, tack för att jag alltid lyckas lura med dig på mina snabba cravings här i världen! Puss





Insomnia

Igårkväll bjöd jag över 3 underbara flickor, och tvingade i dom min kolakaka med pekannötter som jag bakat under dagen och tonvis med frukt. Vi satt i den nya stugan och surrade tills öronen nästan skulle ge vika, underbart. Dom gav mig en sådan glädje & jag är så glad att kunna sitta nära dom med vetskapen att det är på riktigt, jag är hemma och de är hos mig.

Jag har saknat er så mycket, tack för en toppenkväll brudar!!




Nextjet




http://vk.se/Article.jsp?article=343773

http://vk.se/Article.jsp?article=343759

Välkommen MR. Aska till Sverige - jag glädjer mig inte åt din ankomst, men välkommen du.








Skype

Alldeles lägligt till att jag flyttar hem, händer något otroligt fint och passande - SOFIA KOMMER HEM!
Även om det bara kommer att bli för en liten stund hoppar jag som ett litet barn & räknar ned timmarna tills hon kommer hem så jag får träffa henne, vi har gått i omgångar hon och jag - när jag flyttar är hon hemma. När hon bestämmer sig för att flytta till ett annat land, pallrar jag mig hem - men nu blir det ändring.
Jag och Sandra har redan smidigt planer till det yttersta så att vi inte ska gripas av panik, du kommer att ha fullt upp hjärtat om du bara så säger ja ;)

Jag längtar efter att få göra galna saker med denna kvinna & sitta tillsammans med gänget av fina flickor och prata strunt - må det snart ske! Välkommen hem för en snabbvisit Sofia, vi väntar på dig! <3


Gypsy

I ett halvår har jag längtat efter det här, Sandra.
Att umgås med henne utan att vi ska behöva känna att tiden vi har tillsammans är dyrbar och varar längst under en helg, nu är det på riktigt - jag kan vinka av henne och veta att jag snart får återse henne bredvid mig i sängen, i mitt rum eller min soffa. Aldrig igen.

Min finaste, som jag har tagit igen timmar av missade samtal, gjort premiärnatten i vår nya stuga ( äntligen klar, jag älskar den! ) och sopat rent butikerna i Vilhelmina till det yttersta! Mycket fina två dagar, happy dance till fullo &  all kärlek till dig hjärtat!









Unstoppable

Jag har försökt att klämma ut det mesta tänkbara av det fina vädret idag eftersom man aldrig vet hur det kommer att se ut framöver. Jag satsade högt & försökte bli en aning brun, vilket var ett rent skämt, jag blev möjligen lite kräftröd i ansiktet och där lär det stanna också, inte särskilt smickrande.

Söndagkväll och jag har införskaffat mig lite naturgodis, alltid lika välkommet!



In my head

Jag har gjort högskoleprovet hela dagen lång, frivilligt och något jag betalat för -  det var något jag var tvungen att yttra högt så att jag inte skulle klaga över dagen, det är ju trots allt något jag valt själv att göra - sen att jag bara ville skjuta mig själv emellanåt gör det hela lite fint, det är något värt att kämpa för & att testa mina egna kunskaper.
Det är nästan en aning hemskt att säga ( oh yes! ) att jag kände en saknad av att plugga! Tro det eller ej, men att lösa uppgifter ( om någon alls blev löst under dagens lopp vill säga ) & göra märkliga uträkningar var underhållande - fascinerande, mycket fascinerande.

Jag har gillat hela dagen i sig för jag har fått träffa på så mycket fina människor som jag har saknat, Tove-Lina, Sabina & Ida, det var så längesedan jag såg dem och vi träffas idag, den finaste dagen på vintern ( som jag har kunnat bevittna, alltså de senaste 10 dagarna ) & gör ett prov tillsammans, men ack så mycket roligare allting blev!









Live tomorrow

Beatrice.

Vi bestämde gemensamt för att döpa oss till ett bar slitna bondlurkar under gårdagen, vilket passade mig bara fint - två bondlurkar är bättre än en så att säga! Jag slöt upp med henne i en fin by, Bäsksele, där vi promenerade och ivirigt försökte ta igen allting vi missat av varandra, inget lätt uppdrag kan jag er lova. Donnan vet precis hur man ska känna sig ompysslad och bortskämd, med nybakat bröd & härligheter. Jag stod för bölarfilmen  - my sisters keeper, som lockade fram och annan tår, förstås.

Slut på dagen, och jag uppskattar till tusen att få träffa finaste Bea igen, som jag saknat dig!









Better together


Pain au chocolate


- Även om det inte fanns plats innan gjorde min mage ett superduper snabbt expanderande av magsäcken & tillät sig villigt dela med sig av utrymmet till dessa underbara bakverk, det är tur att jag har sådant pli på min mage!








Prom night









Revolver

Dag tre - jag kan inte njuta mera av livet just nu !












Borderline

Dag två och jag stannar upp en stund när kortet är taget , vad är det jag ser ? Fina människor, skotrar, renskinn, en överfull matsäck och fiskespön  - jag är hemma, thank god!











Varenda påsk firas den i byn med fisketävling, skotertävling och dragkamp mellan byarna, himla fint om ni frågar mig!

Det blev ingen fiskelycka för min del, jag fick ett napp och höll hoppet uppe men icket sa nicket, di där små fiskarna stannade kvar i vattnet.




Behöver jag säga vem som vann ? ( grattiiis! )
En gädda, och han var lugn, så lugn när han drog upp den. Om det hade hänt mig hade det varit andra bullar, då skulle troligtvis alla på sjön blivit döva av mitt glädjerop.



Efteråt fikar man i ungefär 434 timmar.




Kolbullar!









Skotertävling och sedan pub på kvällen i byn, oerhört charmigt! Nej. Det finns nog ingen annan plats i världen jag skulle vilja spendera påsken på än i Norrland och på sjön i byn  !

The doors

Onsdagkväll tar jag en alldeles för tung väska från centralen i Stockholm och hoppar av tåget i Sundsvall, alldeles för fort. Jag gjorde min hemresa i två delar, lite mindre smärtsamt att lämna Stockholm bakom sig på något vänster. Till min stora glädje var mitt barnasinne över att åka tåg i tre timmar lika roligt som jag hade hoppats på, mer tågresor åt världen!


Hundpromenad i Sundsvall startade min torsdagmorgon, dimmigt och jag blev en aning sentimental, det saknades bara en gammal ballad så hade jag vandrat omkring på gatorna i Sundsvall som en grinande & sliten flyttmänniska.



Jag är lika ivrig då det gäller att bila en längre sträcka, tänka sig vad jag kan uppskatta fikapauser och kisspauser!



Eds kyrka = kaffepaus!



Det faktum att jag faktiskt hade möjlighet att pressa ut det sista ur vintern och snön var något som roade mig lika mycket som Milo som fick leka i snön, vi passar ihop han å jag!



Min finaste moster ( och morbror ), TACK för jag kunde åka med er upp !
Det är så rart av er att ni välkomnade både mig och mitt stora flyttlast , 80& av packningen tillhörde definivit mig, gulleni!



VÄLKOMMEN påsk & tillhörande påskmat - nu kör vi!

oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0