Panic

Det är klart. Jag trycker lite där, och lite här. Skriver självfallet in massvis med siffror och konstiga koder i mallen som  utryckligen skriker fram ;  " do not alter these if you don't know what you're doing "
men jo,
tacka gudarna för att jag ändå gör det - vad har hänt med min bloggsida?! Designen ser ut som ett lurk som nyss stigit upp, och jag vänder returfrågan till mig själv, för det är jag som har varit lite för ivirg. Designen får se ut så, en liten stund till - håll ut - något årtionde blir det bättre !

Snurr snurr.
Scrapbooking kväll med Ida igår under tre timmar som bara flöt förbi, hur kan man plocka fram ett sådant lugn av pyssel? något jag missat.
Jag önskar det vore billigt, och att allting fanns nära till hands - då skulle jag pyssla ihjäl mig. Intressen, det är dyrt - men definitivt värt en stor del, särskilt när det ger tillbaka så mycket. Jag gillar att pyssla, jag märker vilken fruktansvärt drivande person Mona är, och trevlig kväll - det var de i mängder!

Morgonsfika, min fina Sofia och jag, tillbaka på stolarna på Stenmans - det ekar stammis i rummet! åh. Det gillas!

Heroes

Jag beställer bilder, snurrar runt överallt & undrar och tänker tillbaka lite. Ändrar adressen från föregående beställningen, ingen mer sveavägen adress och ingen C/O för den delen heller. Jag snubblar inte, lite omärkt på vinter igen, och jag kan inte stå emot att uppskatta vintern som kommer, för i år - där tid och rum är annorlunda igen.
Uppskattning, för det otroligt lilla , att kunna vara med när man själv behagar - planera från dag till dag & se allting, med ett extra förstoringsglas.

Sparkar i höstlöven tillsammans med en fin låtlista som ger mig musik från amelie från Montmartre. njuta.


23:58





Stronger than Jesus

Det känns. Jag var ute & plockade ihop vattentunnor, blommor & hjälpte till att ta undan lite inför hösten och förbereda trädgården på, att snart - snart kan det bli kallare, frost ute & innan vi vet ordet av det kan snön komma.

Jag blir lite sentimentalt som vanligt, då jag tänker tillbaka, vad hände för ett år sedan vid ungefär den här tiden  ? Det är klart att jag längtar tillbaka till Stockholm och Anna. Vilka mysigheter vi gjorde tillsammans när hösten kom omkring, nästan allting handlade om att vira halsdukken om halsen & bege sig ut på äventyr i Stockholm med henne. Marknader, promenader eller bara en chokladkopp i handen i Duvbos kök.

Ibland kan hösten komma med mörker, som ger lite flyktighet och lite vilsenhet, men där spelade det ingen roll för mig om det var så kallt ute att kylan höll sig kvar i kroppen i en timme, eller om händerna blev frusna som små barns brukar bli - för då fanns A&R nära till hands och jag såg det ur en annan synvinkel, hösten kom med mysigheter & det glänste om dagarna på ett helt annat vis. Det är saknaden av att vara nära dom, när det fanns så mycket fint att upptäcka kring de kommande månaderna, allting finns att relatera till dessa finheter.

Ni har gett mig mycket fint att titta tillbaka på undre höst& vinter halvåret, det är bara något som har slagit mig - tack fina ni för det!











The show

Fina Ida, ska till England för ett par veckor och hon bjöd på lite avslutningsfika innan hon åker iväg. Himla mysigt, att styra ihop en fika (makalöst god rabarberpaj som jag i princip rensade! ) i fredags i några timmar! Jag förstår spänningen, nervösheten & allt som hänger med i bagaget när en sådan resa bär av, men du är duktig - det kommer att gå bra för dig!

Att flytta, bara för en stund är nyttigt, se nya ting & utvecklas själv som människa. Jag tror att allting man tar fram, testar på är en utmaning som stärker oss själva. Måhända det inte alltid är glans & charm, det är plågsamt när man kan titta tillbaka på vissa stunder, när jag enbart talar för min egen vinkel förstås, men det har stärkt ändå - för i stundens hetta är du tvingad att arbeta dig igenom allting,men kan pusta ut när loppet är över och känna att det har gett någon typ av vinning, förhoppningsvis. Vem säger att det är dåligt att inte klara hela loppet? Ingen. Testa på, det lär vi oss av.

Förutom att jag låter som en gammal tant, som har testat livets sura mjölk som försöker låta pedagogisk, skippar vi mitt babbelinlägg och återgår till kvällen, som är lördag, helg - och lugn.



We both go down together

Längs en regning väg, då hälften av butikerna är stängda & det är söndag. En liten trip till Lycksele, i hopp om att finna mycket föremål till den lilla festen, när far fyller 50. Liten besvikelse där, mest saker som gynnar mig själv, men jag klagar inte , satsade stort på hösten, med halsdukkar & tummisar, det är kallt ute, och fint!
Skönt att se annat, ungefär det längsta, förutom två andra samhällen, min bil har åkt i sommar. Lite egentid med min syster, hon är så fin hon, får mig alltid på så bra humör, tacka gudarna för syskon!




Just a dream

Ungefär som en lång semester, så känns det nästan, om jag får överdriva lite. Ledig mitt i veckan för att följa med på älgjakt, snart känns det inte riktigt som att jag minns när jag var ledig senast haha. Veckorna springer på fyllda med intryck av jobben, det är spännande - men utmattande.

Bara vara i skogen, hjälpa till med älgjakten ( äta upp all matsäck till sista kaksmulorna !), sitta vid elden och känna lugnet ( inte somna under hela dagen, plus till mig! ) , grilla hamburgare med jaktlaget - ja, nog har det sin egen charm trots allt! Lite lugn mitt i veckan, fina fisken.



Us

Förra helgen fick jag ett erbjudande, att följa med den bästa piloten & pilotfrugan och flyga!
Jag har varit med en bra stund, under Pilot Roberts pluggning, hört berättelser om alla otroliga tester de gått igenom & sett hur pilotfrun & piloten tagit hand om de fina livet & emellanåt tuffa tider inom flygbranschen, såsom livet.

Och nu, är det ett check  - flygplanscheck på första turen med Piloten själv för första gången!
Jag blev som tre år igen, hoppade & var ivrig i svängarna, landningen & lyftet. Himlen är obeskrivligt fin & att få vinka åt sitt eget hus från skyn med bästa sällskapet i ett flygplan var fantastisikt !
Han gör det, flyger - och jag litar fullt ut på honom, han kan - verkligen!

Att få umgås med de två igen, inte äventyr i Stockholm utan Vilhelmina - minst lika fint!















By your side

Saknar dig.


Fight for you

Sena kvällar hela veckan, där jag lyckats trycka in ;

1. Fint besök av Sofia i min stuga, proppa henne med frukt & naturgodis och tagit igen fin tid. Säkerligen 7 kilo på en kväll och massvis med fint prat rikare!
2 . Biokväll med Ida, det är OKEJ att se Eclipse två gånger på bio om man är riktigt nörd & inte tillåter att den andra hälften har missat detta mästerskap i världen . Varulvshunkar & sexpack under två timmar, plus i kanten!
3 . Middag med tre bästa brudarna, vilket är en fröjd & riktig humörhöjare!
4 . Fredags lunch på ett känt tak i Vilhelmina, mycket potatisgratäng och beasås - energin flödade med S!

Tack för allt det fina i veckan, rosa moln under veckans timmar , vem behöver sova & vem behöver annat i sitt liv ?
puss.







Strickland

Magen kurrade lite lagomt till, runt två  - & min lunchvän hämtade upp mig utanför jobbet.
Foccacia gjorde susen i magen, snabba takter, värre än ett rallyrace slängde vi i oss mackorna & surrade i den högsta hastighet som talet kunde klara av utan att spotta ut maten på varandra. Allt det där värdefulla, som behövde få sägas och nå fram som vi missat. Ida, vi gjorde en rekordlunch med trevligt inslag utan att få hjärtattack - bra gjort av oss, och tack för det! Energi .



Send me a postcard

Jag har nog den finaste frukostkompisen man kan få, Anna heter hon! Puss





Something special

I två helger i rad har jag haft äran att få umgås med min ( inte alltför längesedan  ) Englandsbo, Viktoria. Vi har ätit surströmming, ost & kex, spelat spel och pratat inpå natten. Promenerat runt sjön i skymningen, och festat loss tillsammans under hotellets tak ! Munnen går i ett, vi hinner inte få stopp på varann men ändå finns så mycket att ta igen, två liv på olika platser under ett halvår gör mycket - men hemma hemma hemma är hon nu, min fina!










You are everything I like

BBQ:n känns som ett minne blott, då dålig uppdatering och sen upptäckt om många fina bilder dyker upp från min sida, men allting är någonting.

Vi började med middag hemma hos mig, där tacos går lika fint hem för 45:e gången som den första med en chokladfudge tårta som efterrätt. Partyt styrde vidare då småtimmarna kom i en fin lägenhet på Vilhelmina och sedan mötte vi vimmelfotografer på hotellet och sociala människor från topp till tå. Första kvällen på hotellet för i höst, med högsta poäng som avslut - och mer kvällar kommer det att bli!
Tack för allt brudar!













oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0