Lucky star

Jag har sagt det förut, men jag säger det mer än gärna igen, mina arbetskamrater är den bästa skaran en människa skulle kunna få!
Idag hade vi avslutnignsfika, för mig! Dom hade samlat ihop och gett mig underbart fina presenter, och jag blir som en känslosam bebis som inte kan hålla mig i styr, fina ni.

Det fanns fyra ord på kortet jag fick av dom - vi kommer sakna dig


När sanningen ska fram, jag kommer sakna er mer än vad varken ni eller jag kunnat föreställa mig, hjärte er!



Holiday

Mina finaste gav mig en måndagkväll av godmiddag och besök på en fantastisk biosalong, allting var charmigt och gammalt på ett fint vis. Filmstaden, som det alltid borde heta och vara, bevarat och hemtrevligt med salonger med namn som Anna-Lisa, och det säger faktiskt det mesta.

Jag hatar att ta farväl så jag levde i andra tankar igår på alla sätt och vis. Ordet hejdå borde utrotas ur den svenska vokabuläret & aldrig låta det föra med sig tvivel och saknad i samma mening. Jag levde i stunden, lurade i mig saker som att jag inte alls skulle sova i A&R bäddsoffa för sista gången, eller plocka fram precis vad jag vill till frukost för sista gången eller kasta in nyckeln i brevinkastet när jag först beger mig till jobbet på morgonen för sista gången. Våra äventyr och stunder fortsätter, annat går jag inte med på.

Jag saknar er redan. Puss







True

Nu ska vi ut på äventyr för en sista gång ( neeeeeej!! ) och bara göra som vi kan göra, leva fullt ut på en måndag kväll! Nu pratar jag förstås inte om Bolibompadraken, även fast han gärna fått följa med om han fått plats, men han får nog allt banta en stund innan han ryms i gamla Bettan, hon är trots allt inte SÅ stor!

Thumbs up för att jag ska träffa min älskade Anna & Robert i början av en flyttvecka, det här bli kanoners! Puss




Shrek four

Man får aldrig, aldrig underskatta Shrek.












Not fair

Såhär i efterhand, inser jag hur jag tappade kontrollen över lördagens timmar, som rann ur händerna på oss båda innan vi visste ordet av det. Jag fascinerades över åhlens eleganta vis att inreda butiken, och fick alla kläder att se dubbelt så snygga ut än vid tidigare anblickar . Godishuset stillade vårt begär, för stunden, och vi fick framförallt lovprisa Alice i underlandet för första gången, jag älskar den till fullo.













Holy

En lördag som skulle bestå av äventyr topp till tå med Madde, som vi sedan osynligt sköt fram till annat tillfälle då förkylning spökade. Löningshelg och drottninggatan kändes som ett stort spel med massor av ivriga spelpjäser som skulle först i mål till de olika destinationerna, aka butikerna. Vi klämde oss fram, fick med oss några kassar och försvann några timmar senare in i Alice´s värld med 3dbrillorna som blev kvällens höjdare.

Hon är en fin donna, och helgens timmar tredubblades i takt med var det borde vara, är det verkligen redan söndag ?




Schenker

Ett afrikanskt möte med mina arbetskamrater, blixten slår emot hårt och jag känner att det inte gör rättvisa mot någon av dem, men vad gör det ? Dom är fina, maten var utsökt ( minus majsgröten som man var tvungen att ät med högerhanden ) och efter ett glas vin tog sömnen över efter en lång arbetsdag.
En sådan härlig skara,  blandningen är som i en stor gott&blandat påse, olika smaker och former och när man tuggar allting ihop blir det behagligt och rackarns fint!









Put on my bluestring

I tisdag fick vi ett mycket oväntat och kort besök, fint, men kort.
Hur kommer det sig att jag alltid känner mig så liten när vi tar kort tillsammans ? Är han SÅ lång eller är jag SÅ kort? Det går helt enkelt inte ihop, jag får stå på en stol hädanefter.





Eller övertala honom att ta ovanifrån, då känner jag mig genast några decimeter längre, ungefär.


No trace

Har nyss parkerat mig i min säng, lagomt trött efter en torsdag och en middag med mina arbetskamrater. Vi hade en avslutningsmiddag för mig innan den stora flytten bär av och vi bokade bord på ett afrikanskt ställe på fridhemsplan.
För mig är det otroligt, att veta hur många nya kontakter och vänner jag har fått med mig i bagaget under tiden jag har varit här nere, de människor som jag arbetar och möter dagligen som spelar så stor roll i mitt liv, och särskilt i mitt nya liv i Stockholm, där jag skulle falla handlöst om jag inte trivdes på platsen där jag spenderar mest tid, mitt jobb.

Dom är otroliga, människor som föralltid kommer att finnas som ett fint minne, dom fick mig att känna mig så omhändertagen och hjälpte mig att hålla handen när det var svårt från början, att lämna allt bakom sig, Vilhelmina, familjen och vännerna. Mina arbetskamrater, det är verkligt - och riktigt riktigt bra.




Around us

Igår var det tisdag. Idag onsdag. Det händer så mycket i omgivningen så det är en aning svårt att hålla isär dagar och planer. Dagarna sjunker sakta men säkert undan, det är nästan så pass många att det går att räkna på fingrarna, märkligt hur allting artar sig ibland.

Det finns bara en människa i världshistorien som dyker upp vid min dörr, med en vinflaska, glass och ett intågande om en ädel och fin tanke om att fllyttpacksumgås med mig, och alltsammans på en tisdag. En snar och bestämd flytt är på ingående, där tankar och känslor blandas i en massiv & stor blandning, bra och dåligt, starkt och svagt. Med dig, Anna, känns allting möjligt.

Spaceman

En blogg hänvisade till denna sida, ( spirainredning) och jag kan inte låta bli att inspireras av alla dessa ting som kommer upp på deras hemsida. Brickor, gardiner, lampor & tapeter ger mig en stillsam kick av att skapa, vara kreativ för en stund i sinnet och inte i gärningen. Kanske om en stund då någon klocka inom mig ringer, ska jag skapa för dagen, kanske mitt rum eller bara klä tankarna i dessa otroliga färger och former. Vi får se. Tills dess stillar jag min hunger på fast mark, inspirerande tanke.



















Bilder lånad av ; www.spirainredning.se

Beatbox

Lördagmorgon och solen skiner in genom mitt fönster, jag blir upphämtad av Anna & Robert, det två fina som min helg älskar att vara uppbokad av. Vi promerade in mot gamla stan, som jag aldrig någonsin ( ! ) kommer bli less att vandra i! Vi stannade till och tog ett antal kärleksbilder, paret som slår alla med hästlängder, och dom var mina hela helgen lång, avundsjuk? ohyes, you should be!






Att avnjuta vårsolen med älskade du. Diggar att brillorna är framme!





Dom presenterade mig för himmelriket som aldrig tog slut. Jag stod enbart och gapade inne i Ben&Jerry butiken där man fick blanda till alla dessa himmelska smakerna till en, EN fantastisk glassbomb!

GÖÖÖÖDA!






Jag blir bjuden på middag, som vanligt, och är det inte annas superduper goda maträtter där hon verkligen visar hennes matkunskaper för kung och fosterland, så blir det underbart god hämtpasta, MHM!



Sovmorgon och söndag skymtar fram, fina söndag. Vi tryckte en stund i trapphuset och tog kärleksbilder innan vi begav oss ut i snön ( whyy? ) och vandrade runt i sundbyberg  - frisk och vågat!



Barnfilmer är underskattat minsann, vi taggade till lite extra bakom hyllorna och lät våra barnasinnen flöda.



Anna hjerta Dunderklumpen
Jennifer hjerta Anna



Café med stora kakaohjärtan på toppen, morotskakor i stora djupa tallrikar gör att det finns grädde på moset så det räcker till och blir över.






En helg som inte kunde vara med fantastisk med mina två fina! Det tar emot att säga den sista helgen tillsammans med dessa två men vi har med all säkerhet gjort historia baby, utan tvekan! Puss på en av de finare helgerna på länge, ni är bäst!


Let the sun take it

Jag har haft sömnproblem under ett antal veckor, vilket är ett faktum som jag varken har velat inse, eller ta upp med mig själv. För oftast borde det tyda på något ? Jag har motvilligt behövt inse ( tack vare annat fint folk ) att jag har en aning för mycket i mitt liv, som jag valt själv och som andra lyckats peta in hos mig utan att jag har satt ned foten. Nu har det kommit till en punkt där två timmar på en natt visar sig göra det mest fascinerande och irreterande saker mot min kropp och sinne, det är en bitter känsla när man inte kan kontrollera hur kroppen fungerar i vissa stunder. Jag börjar komma ikapp med några timmar, mer eller mindre, och det känns bra, men hur ??

Jo precis. Min bästa medicin var helt enkelt att åka till en lägenhet några minuter bort, bli erbjuden muffins och underbart sällskap. Då somnade jag som en stock och sov igenom hela natten som ett litet barn.
DET är bara en pilotfru med tillhörande pilot som kan fixa!

Min sömn och jag tackar er, innerligt!



MGMT

Go your own way

I ett antal veckor i streck har jag behövt hålla mig för munnen i Robets närvaro i risk att jag skulle klanta mig och spoila överraskningsfesten som hans kära pilotfru ordnat för honom, men andas ut - allting gick som smort! Fina människor samlades i vardagsrummet i Duvbo och höll sig titt som tatt för skratt och möttes av en överraskad och glad pilot, allting för välgenomtänkt planering av Anna!

Det fanns bakverk för kung och fosterland ( jag klagar inte det minsta över detta faktum!! ), härliga människor fyllde rummet och vi checkade av en trevlig förfest innan vi begav oss till mossebacke där vi skakade rumpa tills vi inte kunde stå längre. Kvällen kan bara summeras med ordet TOPPEN rakt igenom, dessa fina människor som jag sedan tidigare hängt med och en utgång i högklass har satt sina minnen!

TACK Anna för din fina idé och utmärkta planering, TACK Robert för att du så fint fyllde år ( utan dig hade det inte gått ), och tack alla människor som dansade alldeles utmärkt på dansgolvet och fick mig att le igenom hela kvällen!























Human

I MADE IT!
Ännu ett stick i armen utan att jag skrek som ett litet barn eller svimmade during the pain! Jag mår bara dåligt av tanken att sprutor faktiskt excisterar, dessa djävulens påfund, som ingen kan undvika. Jag satt snällt och pratade på om himmel och jord undertiden jag blev stucken, och inte ett kny! Kan hända att jag höll händerna för ögonen och blundade, men det är bara en säkerhetsåtgärd, annars vet man inte hur det kunde ha gått.

Sådärja, pluspäng till mig som lyckades, jag borde egentligen ha fått en klubba för besväret. Eller åtminstone en hejjarklack utanför mottagningen som skrikit mitt namn och lovprisat mig en aning. Men ett avsnitt av scrubs som belöning duger minst lika fint!






Midway

Något jag definitivt kommer sakna med Stockholm är långpromenaderna i parkerna, vilket är ännu bättre på sommaren men ändå har en viss charm på vintern. Jag längtar hem till promenaderna, då det är ett visst lugn, när man inte möter 20 människor på 10 meter och alla vägar och trafik är inte det första som möter min blick då jag öppnar dörren. Fast ändå måste jag älska att vara osynlig, virra bort mig en aning i parken med sunkiga kläder samtidigt som jag kan spana in skridskoåkare och personer som glassar i solskenet vid koppartälten, att vara anonym för en stund.


Men det rycker en aning i fingrar och ben då jag vet att vintern är i sitt finaste essä hemma och jag inte kan ta del av det från första start. Nåde gudarna om vädret inte gnistrar och är upplagt för utomhusaktiviteter då jag kommer hem, då ska jag minsann sätta mig i ett hörn i rummet och sura i all evighet, åtminstone någon timme eller så. Jag håller tummarna för mig själv och värdet, i värsta fall får jag sitta på skotern och göra ljudeffekter, måhända det är samma sak?!






If you were here

Jag ser hoppet, människorna som troligtvis ställer upp i nästa säsong av MM.
Det var det roligaste i hela tidningen, det som fastnade och resten av nyheterna försvann illa kvickt, det här var helt enkelt för bra för att låta annan kunskap få plats.
Och jag får en svag känsla av att detta mystiska program på något vänster smått börjar ta över mitt liv.

Och nej, jag tänker inte göra något åt det, det är värt varenda vaken timme av mitt liv! Frågan är bara när dom ska ringa upp mig och fråga om jag vill ställa upp ? Något borde jag väl kunna erbjuda dem? Karriären kanske inte har chockat alla än, men så petiga ska vi väl inte vara - någongång lär den starta, inom en snar framtid iallafall. Lika bra att dom är på hugget och tar mig innan jag ändrar mig, för då blir det inte lätt för dom.






The weekend will end

Jag önskar mig alltsammans, tack och hej!







Safety

Var fint att kunna bjuda pilotparet på en liten sockerchock igårkväll, muffins i stora lass. Stor varningstext är att det finns minst FEM stora muffins kvar i kylskåpet och jag kommer att vara själver i ett antal dagar till, sååå om ingen tänker skona mig och göra en rejälimpuls kupp ned ( och Anna, bara 20 min bort för din del ) för att hälsa på mig och äta upp allting vet vi alla vars dom kommer hamna, inte i min grannes mage iallfall.

Fick ett erbjudande att hänga med ingen mindre än sötaste annapanna igen ikväll efter jobbet, om hon var villig att ta mig som jag var förstås ( se svettig,trött, iförd arbetskläder och gummistövlar ) fick det gå, och jag blev bortskämd som alltid, bjuden på middag, goda kakor och ypperligt bra sällskap. I looove being ompysslad som ett litet barn  av dessa fina människor, och alltsammans på en onsdagkväll!

Webslice

Dumlemuffins, det är en välkommen lukt i mitt kök minsann.
Inväntar mina fina vänner så jag tillåter mig själv att längta, nu blir det sockerkalas för fulla muggar!





Look me in the eyes

Hur har jag kunnat missa dessa underbart duktiga damer tidigare? Det är skamligt, SKAMLIGT!




Better together

Besteg berg med Madde under söndagens kvällstimmar. Samma berg som i filmen Stockholm Boogie, utsikt över hela Stockholm och det var vackert, väldigt vackert! Avrundade på mysigt café på söder som hade olika inredningsdetaljer till tusen, gammal cykel i fönstret till ljusslingor i taken.

En liten upptäcktsfärd för stunden, impulsivt och himla mysigt!














This is my time to shine


Hagaparken erbjuder fina syner när solen skiner och min hemlängtan blir större för varje blick. Människor åker skidor, långfärdsskridskor och pulka. Vinteraktiviteter under helgens timma och jag glömmer bort mig för en sekund, jag är inte hemma. När rullgardinen åker upp på morgonen hittar jag ett nytt liv utanför mitt fönster. Jag räknar ned dagarna till jag ska utnyttja snön på det vis jag är van. Tills dess ska jag observera, och gilla läget!









Sex and cry


 

         

Boogie

Och jag som undrat vars Tobbe i Eva och Adam filmerna tagit vägen. Här finns det som en uppslagen bok framför mig, Stockholm Booige, när han var ung och  fruktansvärt gorgeous ! När jag var mindre och tittade på Eva & Adam filmerna fick jag mig någon typ av teenagercrush i honom, den heta storebrorn även kallad.

Och ja, i den här filmen var han inte heller så dum. Erik Johansson, du var snygg i Stockholm Boogie ( och det sägs ju bara bli bättre med året så... ) , om du läser detta - jag älskar dig!

Okej, kanske inte älskar. Men jag bakar väldigt goda cupcakes och bor själv i en lägenhet, key?
Think about it!






 




Bild lånad av; nogg.se/blogg

Champion

Utan att tänka kletar jag på, det luktar jordgubb i hela badrummet och mitt ansikte känns som den har kräm i ansikte så det räcker för någon annans kropp att smörja in, eller tre.  Lager på lager, inte kläder, utan ansiktsmask som väljer att ligga och gro på ytan en stund. Förhimla skönt.

Rostade mackor, som jag inte ätit på årtionden men med min systers hemgjorda marmelad med hallon och choklad slinker en och annan ned, tätt i hälarna på filmen Stockholm Boogie, som enbart utspelas på fina platser i Stockholm. Varför är det inte sommar? Då skulle dom platserna bestämt besökas, överraskande hur underbart fina platser huvudstaden har, som är lagomt undangömda för den som inte riktigt kan, inte vet.

Som att ringa in helgen, fast på ett lugnt och behagligt vis.








Headlines

Börjar att uppskatta det fina med den brasilanska dansen. Starta fredagskvällen med att inte enbart skaka rumpa i mängder utan även att köra över tröttheten och istället få energi i mängder tillbaka. Vi dansar till Michael Jackson och jag inbillar mig att jag är minst lika kickass good som folkmassan som dansade på plattan i somras. Det är inte en lam träningsgrupp, nej nej det är äkta vara, det är som att jag har drömt om Michaels koreografi dag ut och in.

Vardagsrumsgolvet är alldeles lagomt för en omgång Micheal till, det är fint att vara ensam hemma och lika bra att acceptera att grannarna kommer sluta hälsa på mig en stund - området ska utnyttjas!


Red rabbits

Jag sätter fokus på mitt liv och mina egna behov för en stund. Tvätthögen som jag snart kan göra min egen grav av skriker fullt ut, jag sätter mer prioritet på en tallrik med gröt och en tidning i handen. Torsdagkväll och någon vacker varelse visade mig Jonathan Johansson som är något av den bästa musiken som har passerat mina öron.

Jonathan och jag, vi spenderar kvällen tillsammans med en gnutta ansiktsmask. Jordgubbar. Fint i både kropp och sinne.





Did it again

Tisdagar är härmed uppbokade igen. Tvsoffan och jag har ett himla fint möte på kvällarna, med lite inflikat av mästarnas mästare. Jag är som ett litet barn som grinar åt filmerna om alla idrottsmänniskorna, stålsätter mig från att inte skrika med i deras hejjarop och sitter helst genom hela reklampausen med rädsla över att jag ska missa något från programmet.

En av de finste sakerna är inspirationen som programmet ger. När jag känner att min motivation till min träning börjar att dimpa ned i grunden kan jag titta på dessa otroliga filmer om mästarna, göra sit-ups i takt med Armand ( åhja, en aning långsammare kanske ) och svettas tillsammans med Thomas. Det är bara fint med inspiration och mästare i samma båt!


http://svtplay.se/v/1871919/mastarnas_mastare/del_4_av_10?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1861469/sb,p104062,1,f,-1

oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0