Winter touch










Allt är som kul. Första sniffningen på bensinen när vi tankar. Första skoterlukten som sätter sig i kläderna. Och första klämmackan, oh god - första klämmackan, jag dör en smula.

Taking your heart






Montera.
Är faktiskt, utan att ljuga - galet kul! Jag längtar till efter jobbet då jag får försöka mig på att montera ihop saker jag beställa & köpt  - och förstås, fylla ut ytorna i rummen med föremål.
Man kan faktiskt inte annat än gilla beskrviningarna som följer med som förklaras sådär barnsligt enkelt.  Eller när det skickas med extremt stora klistermärken som sitter överallt, "missa in A, B, C D ...& självklart här ser du sida E som ska dit efteråt & ja det tar enbart 10 minuter för alla sammanlagda sidor! "

Ja, själv sitter man ju med sida C fortfarande ....efter 40 minuter. Känns tryggt & mycket mycket proffesionellt, jatack.


Dinnertalk











Okej, nu kör vi! sa jag lite väl starkt & öppnade dörren till läggan. Kanske inte sådär proffsigt som Drottningen men kanske nästan - för något typ av band klippte jag nog allt av för att öppan upp allting!
Vinkväll & mycket mysfika är startskottet - och jag trivs ända in i märg & ben med mina fina sällskap.

Jag lovar er, allt är kul för mig. Från att öppna ugnslucka  & inviga den, till att duscha första gången i badkaret eller renbädda i sängen med mina lakan för tredje gången - ja, det blir mitt, jag gör det till mitt!
Det är inte perfekt, det är kartonger & inte särskilt mycket på väggarna - men man kan sitta i min soffa & det finns alldeles lagomt med plats för att hälla upp vin i glasen såååå varmt välkommen in va!


Baby boom

 

Det är så man knappt känner sig själv.
Hur kan man tappa andan & bara få ögonen för en sak, en person ( läs underbart söta bebis! ) när man stiger in i ett rum?
Nästan, bara nästan så att man glömmer för en stund att det faktiskt inte är jag som äger & har skapat personen ( läs underbart söta bebis! ) som man håller i famnen? På vippen att man faller en tår när man ska skiljas från denna vackra varelse ( återigen  - läs underbart söta bebis! ) när man lämnar huset?

Lisas bebis, vackra Elsa, är nog en av det finaste jag sett & hållt i!

Rice pudding

 

 

Det är faktiskt värt ett alldeles alldeles eget inlägg.

Jag har fått min första flyttgröt i historien - woop woop!

 

Vi glömde dock mjölken, men det kan jag förbise med en klackspark! Min första flyttgröt - även fast jag har flyttat förut känns det genast lite tryggare & bättre, min gröt, min vän, min lägenhet! ( okej, ärligt - hade inte riiiktigt hört talas om flyttgröt förut, men där fick jag lära mig nytt! )

Jag har haft en fantastisk fin fikavän över alla kvällar hittills, kan inte avsluta mina första kvällar på ett bättre vis!


City and town, mix me

 

Uppdatering  - inget gubbärcke åkte på min gröna lilla pärla!
Nejnej, utan det handlade om att spela ett litet pussel när vi stuvade in i bilen - varje liten volym som var ledig i bilen fyllde vi med allt som gick att passa in, en liten kartong där och en liten vas där....trångt? ja.

Jag har gjort allt, och lite till i helgen.
1 . Nästan tagit ihjäl min fina mor & moster på IKEA, jag tror det var snack om alla dess galna idéer för att slippa innan vi var klar - att tiden kan gå så otroligt fort? konstigt, njaeh.
2 . Hängt på Casinot & inkasserat miljonerna!
Inte?
Nej just ja, jag spelade bort lite pengar & gav upp rätt snabbt men fortsatte att dricka drinkar & sjunga mig hes tillsammans med min kusin & härligt gäng!
3. Körde in till stan & gjorde en rekordfika med Viktoria - vackra du!

och ja, allt annat finhäng är inkluderat förstås  - mys!


Shop

Bild lånad av, google.se

 

 

Okej.

 

Jag banar min väg över allt & lämnar ingenting bakom mig till någon annan levande själ.

Jag tar på mina stor spendarbyxorna som en vis vän Anna skulle ha sagt, och ja - jag tycker allting går smidigt, tills vi börjar  tänka påresan hem -  vart ska allt rymmas? det finns bara en lösning till problemet.

TAKRÄCKE!

Takräcke, here we come - efter två dagar på IKEA kommer räcket i min ägo, check!

 

 

 

 

 

 

Walk this place




Efter att ha frågat om en räksallad med mycket räkor till lunch, som överraskande nog gav mig havets alla räkor i min skål (!!) som gjorde att mitt humör blev lite extra på topp när jag fick äta den tillsammans med Tina, ja delad matglädje är dubbelglädje det också minsann!

Vi finhängde idag & var ute i det en perfekt vinterdag, solen lös ständigt & det var alldeles sådär lagomt kallt, och ljudet från skorna i snön knarrade sådär fint det med!

Min schemaläggare är underbar, jag är ledig imorgon & tänker minsann impulsåka till Sundsvall över helgen, jadå!
Det känns fint, nästan lika fint som att jag saknar lillasyster, fint på ett bra sätt - men otroligt tungt på ett annat!
Ja, värdsliga problem - eller ja, det lär bli när jag går ut från dörren imorgon på IKEA, då lär ett ekonomiskt världsproblem för min del börja, äscha!




On the street






Det är hundra tio igen, jag känner igen det där sedan förut - men nu glider jag framför & rätt så snabbt, för jag bestämmer tempot. Jag stannar upp när det passar mig - som idag, då jag slängde på mig mina nya inköp - störtsköna brillz för en ynka 50 - lapp! Jag vet, lite sådär ugglevarning men hujedamig så bra det känns!





Birds






Jag har en vän,som spelat denna bit för mig ett flertal gånger.  Inte särskilt omtyckt.

Jag erkänner det, lite väl snabbt kanske - men ja,jag är rätt fast, den klingar som rätt bra ändå!
och dialekten, åhja!



In my life



 

Orden passar inte riktigt in, inte sådär enkelt i ett sammanhang så det ger ordet rätt mening.

Det sticker inte, utan smärtar , chockerande snabbt kommer känslorna från djupet, det jag jag försökt gömma undan i all hast tills det slår tillbaka.
Jag känner igen ordet, saknad.

 

Det är klart jag längtar tillbaka, mer än någonsin!

 

 


One year older












Förra året skålade jag in det nya året bland fjällvidderna & kyla! Året innan dess befann jag mig i huvudstaden & kikade på raketer med fina vänner!
I år blev två av mina nyårsplaner inställda inom loppet av några minuter, och det slutade med att jag spenderade kvällen med släkt & familj, drack ett glas vitt vin & spelade sällskapsspel under kvällens gång & försökte med all min kraft att inte förfrysa händerna när rakterna smällde av , och vet ni vad? jag gillade det, väldigt mycket!
Ta tiden, på årets sista dag för familjen kunde inte bli bättre, alldeles lagomt.

Nu är vi ett år fram, igen, nu börjar all felstavning innan man lärt sig skriva rätt slutsiffra & nu kommer nya möjligheter. Jag älskar att titta tillbaka och se efter vad som hänt i det senaste året, och jag kan med säkerhet luta mig tillbaka och vara nöjd över 2011, vilket kanonår, jag ville utvecklas - och det gjorde jag minsann!
Nu blickar vi framåt, nya uppdrag & kunskaper!


Ocean

Det är bara att erkänna, jag fyller år på en galen tid. Det är speciellt & lite sådär småvackert att födas några minuter efter Kalle Ankas första minut in i sändningen & många kommer ihåg mig under den dagen eftersom det är, precis - julafton & morgonen består inte av tomtegröt utan födelsedagstårta ( yes, ni kan inse varför man rullar fram lite extra på julaftonskvällen!)  Likaså är det lika svårt ATT komma ihåg mig under denna hektiska dag men även lika svårt att få tid att samla mina vänner för att bjuda på födelsedagsfika.


Halvera. Genom att halvera antalet jag bjuder kommer jag upp i samma summa vänner som jag bjuder in för fika, men jag är minst lika lycklig för de som kan ta sig tid för att komma! Jag skrattade mig hes & glömde tid och rum som alltid, mina vackra som kom förbi & gjorde plats för ytterligare lite mer julfika!

Tack <3












oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0