Erase me

Tidig lördagsmorgon, jag skrev ut receptet & inväntade sedan min tappra lussebulls bakare!
Vi sparkade igång med baket efter någon timme efter surr, och inväntade sedan när degen jäste på som en kraftigt växande mage och körde på lite glöggmys undertiden vi nöjde oss med degens storlek .

Mörkret föll, våra tidsplaner sprack en aning men vi körde sedan fullt ut med rullningen & det flexibla bakandet - snoppar, sniglar & snurror och vips vips - de godaste lussebullarna inom flera mils avstånd blev klara!
Provsmak och sedan var det check i vår bok, årets bak är gjort i sällskap med finaste Emelie - må gudarna låta de räcka fram till jul, känns som en tung utmaning minnsann om jag känner mig själv rätt, haha!



















Live

Årets saffransrån - check

Missing you

Det senaste kvällarna har vi pyntat, strukit gardiner, städat & satt upp allting som har med advent att göra - och lite till förstås, det gäller att maxa! Det är så mysig stämning att bara vandra förbi bordet med alla röda dukar & gardiner, det ger mig julkänslor & lugn i massor! Har införskaffat mig en ny stjärna i fönstret, och jag blir supertaggad och håller på att kissa på mig av lycka när allting lyser, nytt & fräscht!

Jag och min fina syster åt middag på hotellet,där jag tryckte i mig pasta & smygåt av systers strips stup i ett , jag tror det är lätt att bli hemmablind ibland för det finns egentligen så mycket gott & fint runt omkring oss, men ändå sträcker vi på oss och vill vidga vyerna i andra kommuner & städer, så ja -  nog blev jag mätt & lycklig ännu en gång här i livet!


Bakade även kardemumma skorpor för första gången och kärlek till dessa små krabater, sockerkicken är bara ett faktum - woop woop!







Dancing tonight

Uppe vid halv åtta, då hela familjen kokade julgröt & åt tunnbröd tillsammans - vilken start på dagen I say!

Hela veckan har sprungit förbi, då jag har hängt med både  Anna& Johanna under kvällarna och ve & fasa - sovit ut på dagarna, det var de bästa jag har gjort på länge - det känns bra att jag inte springer runt i huset som ett arabismittat djur pågrund av sömnbrist, men nu är biffen kirrad  - sovmorgon utan en ringande väckarklocka,finnelimang! ( och ja, varför jag inte gjort det tidigare kan man ju undra,men problemet är att jag troligtvis nog skulle sova fram till julafton utan den minsta tecken på liv )

Årets pepparkakor är gjorda! Om det nu räcker fram till jul vill säga, men annars, check?



Too afraid to love

Försöker plocka myspoäng så mycket som jag bara hinner under julmånaderna ( som ja, det har startat nu bestämmer jag, inte en sekund för tidigt att njuta ) som flyger fram. Packade bilen med familjen och Sandra ( som är en naturlig del av familjen Jonsson ) och spanade in julmarkanden i Saxnäs, där vi hittade brasor, tunnbröd & diverse julaktiviteter som hör julen till  - och jag kom hem i slutändan med älgörtsirap & choklad&fikon marmelad utan konserveringsmedel i små söta burkar.

Okej.
Vi tar det igen.

Älgörtsirap?! Jag vet inte vad som hände själv, kanske inte en av mina mest genomtänkta köp - men gudarns vad gott det var! Mer älgörtsirap åt folket!









Debaser

Efter att jag satt check på ett fåtal ärenden som gjordes under dagen var lunchtimmarna bokade för E, där vi surrade oss tomma & fyllde magarna på definitivt andra skalor, alltid så gott inom folkets hus väggar - planerna slutade nästan i att fundera ut vilken vägg som lättast skulle slås ut för att plocka ut oss, proppade med dessa läckerheter som vi var.
Fader är hemma från Stockholm där han utför hans utbildning under några veckor, och det känns fint att ha fyra vid bordet igen , tänker bestämt njuta och passa på i helgen, ta hand om de små timmarna tillsammans & inte planera för fjärran planer för min del. Det är så, när något ändras i vardagsrutinerna, blir jag lite stapplande men samtidigt nyfiken & ivrig - det ger oftast något bra & utvecklande i slutändan, och då pratar jag inte om famijerutiner, som fyra blir tre, nej - utan vad livet erbjuder, vad av detta hav kommer jag välja? som, ska spegla det bästa för mitt välmående - välkommen utmaning, jag är beredd.




Pack up

Jag är helt stum.

Jag har en vän, som gjort en konsert många mil ifrån min plats där jag för närvarande ryser från topp till tå & jag bara förundras och glädjs över hennes fantastiska framträdande!

Evelina, jag har tittat in & lyssnat på låtarna du gjort från hemsidan du tipsade om, det är otroligt - din röst är fantastisk, mäktig & du lever dig in i stunden till max, och det syns min fina - jag älskar det!
Det är så fint, att kunna ta del av hennes utveckling från datorns vackra värld ( even though, jag verkligen önskar att jag hade funnits på plats, på riktigt och stöttat! ) & känna hur håren reser sig på kroppen - det är bra, så sjukt bra!

Hjärtat, du ( och framförallt NI, vilka talangfulla människor du är omgiven av! ) har gjort det fantastiskt bra, andas ut & njut - det är rakt igenom underbart!






.

Zombie

Det är nästan aldrig omöjligt att starta med något för tidigt, utan snarare fördricka sig mäktigt mycket - nu pratar jag om det ända rätta i stunden - glögg.
Jag bjöd hem finaste Johanna, Ida & Emelie till huset och lite glöggkväll - vilket mys!

Vi har ungefär 5 flaskor hemma, och det kommer minska drastiskt om jag ska fortsätta med min fart, det är farligt gott!
Och vad betyder egentligen dagens datum ? vi knapprar in mot skyltsöndg, stabilt!




She wolf

En sådan där dag, där alla kaffekoppar i världen inte skulle få mig pigg förens middagen , jag drar lite på att göra viktiga saker men dit kommer jag ändå. Promenad ute i det fina med moder jord & när himlen lyser stark, grenarna får samlade kristaller på sig förstår vi egentligen temperaturens höga siffra  - mina tår fryser, jag gillar att få trycka på mig tjocksockar av en anledning.

Kollar in the last bounce, det är något jag skulle kunna offra mycket för, ungefär allt kaffe jag äger, för att ha kunnat se detta mästerverk på plats. Dom. är . grymma.


Justja. Jag är tydligen snuvig också, det gillar jag inte ett dugg.



( http://svtplay.se/v/2226166/veckans_forestallning/the_last_bounce
)








Family

Check under helgens gång;

- Vi såg familjen live - galet att dansa till den typ av musik men det går an i rätt sällskap!

- Siktade in oss på lunchtallriken med största ostbiten på toppen!

- Plånkan öppnades alldeles förträffligt få tillfällen under helgen, ekonomin hurrar!

- Inte en rackarns pytte liiiten julklapp blev inhandlad, vilket betyder i stora drag att jag måste tillbaka - aha, score!








Just like it

Precis som jag förstod det var det mysigt så in i norden på hotell Ivarsson & Isralessoni kåddis ( hahaha, lika kul varenda gång! )
Även fast inte alla möbler fanns på plats hann jag ändå smygfisa i deras soffa & goa madrass, bara för att - känna att jag ännu en gång lämnar något spår i deras liv.
Träbalkar & 1700tals hus med sneda vinklar på taket & små krypin.
Det bara myser i kroppen efter helg hos er  -  kan knappt bärga mig tills allting finns på plats !

love.

och ja, lite småavundsjuka på er finingar är jag förstås (;











All in my head

Det är woop woop.
Helgen har flutit förbi i en rasande fart i umpe pumpe med störtsköna människor.

Tillsvidare, innan min uppdatering om la weekend kommer loss, får ni se bilden från corona  - det var nog tredje kortet innan vi fattade saken med att titta in i kameran istället för blixtuppfånget - hellu moderniteter !




Push Push

Jag behöver aldrig vara orolig över att inte dagarna med Emelie ska vara fyllda med skratt & glädje.
Det är enkelt.
och sådär fruktansvärt fint.

Vi lunchade hemms hos mig, där vi testade en pastaröra med zucchini & aubergine, och där ska gudarna veta att de har gett mig fina smaklökar & världen spännande grönsaker! På kvällen tittade vi in föreläsningen i pulvermosets land, vi lämnade lokalen lite skrämda men samtidigt fyllda med kunskap av sådant som ändå är för vår egen fördel att veta.
Även fast det inte är något nytt, blir jag lika chockad över att veta vad som finns i mat, det borde inte vara där - inte över några omständigheter, det gäller bara att priotiera lite annorlunda, om man så vill.

.som ett lugnt litet barn med huvudet fyllt av information släckte jag lampan tidigt igår. gillart.






.

Cold

Nog för att jag gillar vinter, det gör jag. Men inte när det är -15 , näshåren fryser sekunden efter jag kommit ut i luften, luktat lite & insett hur fruktansvärt fin uppfinning superunderställ är - då är det inte lika smickrande.

Det är sådär FF - finfrost, där man kan finna snöglober & kristaller i varenda träd & buske, men fruktansvärt sköra. Jag övervägde att sluta andas under min promenad så att mina lungor skulle klara av resten av sprudlande liv.

Förövrigt, har jag & min familj tjuvstartat med glöggen - mina smaklökar dör en smula , stämningen kommer tidigt i år !




Top

Halloween helgen är över, och folk hade verkligen satsat - utklädnader till höger & vänster vart man än gick!  Det var många som förtjänade resan till London efter allt de lagt ned på sina outfits.
Jag inspirerades av Tom Cruise & Top Gun och finhängde hela kvällen med den läckraste Cruella De vil jag någonsin skådat ! Jag dejta twisterspelet & dansade loss med blodiga personer, stänkarn, gangster, Ursula & andra störtsköna människor.

Kvällen består av bilder där samma min hängde med under alla kort, hur sent kvällen än blev - med min Cuella in crime kunde kvällen inte varit finare, det var lycka från första pilotdrinken till den sista dansen med färgglada twister bruden!












Hot

Tidigare i veckan har jag förfyttat mig några mil neröver i Sverige, Sundsvall, och satt sprätt på pengar som jag egentligen inte borde, men jo - det känns bra ändå - jag får sitta i mitt nya spetslinne & leva på skorpor om det så behövs. Snurrade runt på IKEA i några timmar & hände med mina fina släktingar stup i kvarten, laddade batterierna & insöp all den trevlia stämningen de ger mig.

Lite halvkassa bilder men ni förstår femman ändå - lite bakverk, lite fint sällskap  & kärlek .











Stay strong





oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0