Part two

Jag tittar på min kalender & ser vad datumet säger - känns som en overklig dröm då jag inte plockar fram långkallingarna ur garderoben hemma utan istället blickar ut mot havet & somnar till vågorna som slår mot stranden!
Det är två skilda världar, det är ett som är säkert!

Jag har badat i en lagun tills tårnarna blev som russin & besökt den vackra ön Gramvousa under gårdagen( bilder kommer, trust me - jag ligger långt efter i mina äventyrsbilder! ). Det börjar lägga sig, fakta som blandas med ännu mer upptäckter & fler människor att närma, det är en fin kombination med några få minustimmar på kontot. Dagarna går ihop i ett, lördag är inte lördag & grekisk sallad är inte bara grekiska sallad längre - jag känner kärlek!

Greece

Det är underbart.

Jag insuper all information jag som möjligt kan om Kreta, Rethymnon & dess kultur för att kunna leverera på bästa sätt! Jag har flyttttat in i ett lägenhetshus tillsammans med en stor del av teamet som är rakt igenom fina, vem kunde gissa att jag skulle ä l s k a att bo i ett kollektiv? Dörren är i princip öppen för alla, det är bra charmigt!

 

Jag har observerat en del utflykter & har nu fått äran att bära upp uniformen i arbetet, den är så fin & galet varm! Haha. Jag har definitivt hittat en favoritplats, Grekland är så vackert! <3

 

 

 

 

Procedure

 

 

En helg som hade en blandning av det mesta, sådant som jag ville prioritera innan jag flyger bort, så jag är nöjd. Nu börjar veckan knappra in för avfärd & mycket står på schemat. Landade med väskan överflödig med smuts under gårnatten & satte mig för att spana efter skogens konung hela dagen tillsammans med moder jord ( vilket också innebär att äta upp matsäcken för oss båda, det ingår som i jaktrutinerna!).

 

Packar upp & packar om för att ladda batterierna överfulla tillsammans med min vackra, längtar så!

 

 

Egg

 

 

Det ligger som rätt i tiden, jag några enstaka mil bort över helgen och tänker bestämt bara må. Må alldeles utomordentligt.

Plockar in dagens ägg & njuter av att vara så bortskämd som jag faktiskt är, rakt in från hönshuset till min äggkopp, riktigt färska!

 

 

Dinner









I måndags var jag på middag på Lilla Hotellet med jobbet, en avslutning för sommaren vilket känns en aningens tungt. Sedan i Maj månad har jag agerat Turistinformatör uti fingerspetsarna & verkligen gottat mig i den kunskap jag har hunnit lära mig under sommaren. Jag har alltid haft lätt för att fatta tycke för de människorna jag umgåtts med på mina tidigare jobb, och nu likaså -  varför blir det alltid så besvärligt att ta farväl? Tacka gudarna för att jag
faktiskt avslutar en anställning i Vilhelmina, inte Stockholm igen, så att jag minsann kan hälsa på dem oftare!
Förbered kaffekokaren, jag lär droppa in på turistbyrån , iförd min Turistinformatör t-shirt & låtsas för en stund! (;



'(Varför är det alltid så galet kul att sminka lite extra för en kväll?Göra en extra lock i håret & måla naglarna fult i hopp om att känna sig lite fin  - okejdå, jag är nog lite mer girly än vad jag egentligen vill erkänna! )

Cancer







Klart att jag grinade som ett barn, så vackert - budskapet ska vidare!


Back and forward

 



 

 

 

Som sagt, två dagar i staden med stort U där jag anlände som en sliten bussåkare & gjorde finlunch tillsammans med Anna & Viktoria på Rex - eyy, varför stiger jag innanför de dörrarna först nu? Jag ville dö en smula över maten,bra!

 

 

Restaurangbesök & myskväll tillsammans med vackra, sådär så vi får lite egentid samtidigt som vi springer mellan klädställningarna i butikerna &  tömmer ut allt prat vi möjligtvis kan! Fina dagar I say!
Puss

 

 

 

 

On

 

 

Det pulserar lite lätt i tinningen, om det luktar förkylning sätter jag ned foten, sådant har jag inte tid med! Jag vill tro, att det välkända minustecknet på minuskontot spökar igen - efter två fullspäckade dagar i Umeå tillsammans med vackra V finns det inte tid för att sova!

 

 

Dessutom sprang jag som ett litet barn, min vän saktade in farten & vi sprang som i en film - vi fick äntligen ses & krama om varandra, Anna & jag. Inte nog med att jag i skrivande stund saknar henne lika starkt, saknar jag hennes & pilotens soffa i samma mängd som vi fick äran att inta igårnatt, älskade vänner!

 

 

Frost

Jag har alltid haft en liten kärlek för böcker. Att mata igenom en bok en sen sommarkväll eller att avnjuta timmar på en buss med en pocketbok & drömma sig in i historien lite extra. Det är fint men det är som är snäppet bättre kommer
alltid att vara att bara bläddra, i bak & matböcker!

Bilder på utsökta bakverk, platser & recept klingar lite extra fint när inspirationen lyfts en nivå! Nu snackar jag inte en vanlig receptbok med köttbullar & makaroner recept  ( well, inte så troligt kanske! ) utan rosetter, färger, dukar, cupcakesfrosting & tårtor som alla lyser i kraftiga färger - det är grejt!

Bara därför fick jag ett sug efter Leilas nya bok - Hello Cupcake!
Jag ser nästan mig redan sitta & bläddra sida in & sida ut & sukta efter alla magnifika cupcakes i  klara färger!
Upp på önskelistan bara, check!

 

Bild lånad av, adlibris.se

 

 

The Return

Där.

Nu släpper jag den där biten med att försöka klura ut svaret på frågan, vad är skillnaden på privat eller personligt på
min blogg?! Det går inte riktigt längre som jag tänkt, varför smyga med livet här när jag trots allt surrar sönder öronen
på varenda kotte jag möter i verkliga livet? Nej, jag är rakt fram& slänger väl fram allt från min frukost till festligheter i grund & botten, det är trots allt så jag vill ha det - ärligt & lite halvkonstigt, haha!

Lördagens bestyr blev som genomskönt kvällen igenom! Att förknaka med Tina med rödskjute & mäktigt bra middag var som ni kanske hör bara gött där med! Jag vandrade omkring som ett lyckopiller på Hotellets två plan när jag mötte ansikte efter ansikten som bara ger mig energi, underbart fint att se så många ute! Ni gör verkligen mina kvällar!


( Jag skäms nästan över att jag inte har skavsår i fötterna efter att jag dansat som en kung på golven, nästa gång minsann - spikat! )


oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0