You make me happy

Nu finns det en anledning till varför jag sjunger för full hals i duschen igen,
min älskade vän kommer ned till mig om några dagar, det slår allt! Puss



Resting my case

Igår sov jag bland en stor trave flyttkartonger.
Inatt sover jag under ett annat tak.


The best of all time

" Den bästa slurken är kaffeslurken! "

Och med det i tankarna ställer jag ned kaffemuggen bredvid min tjocka bok och lutar mig tillbaka i soffan. Ikväll är det mitt sätt att samla tankarna. Skapa mina fantasibilder hur karaktärerna i boken agerar. Fastna i en liten twilight värld för en stund.

Bulletproof

Första gången på en lång stund som jag fick sova ut på en söndagmorgon och till skillnad från andra stunder fick jag vakna upp tillsammans bredvid Anna. Vi promenrade till gamla stan (  som håller på att bli ett av mina favoritställen, det är så fint och trevligt att vandra längs kullerstensplattorna och dess mysiga butiker ! ) och jag öppnade dörren för ANDRA gången till Chaikhana och deras fantastiska afternoon tea.

Timmarna sprang förbi oss undertiden som vi mumsade i oss varma och nybakta scones med marmled, en egen tekanna med ett te som vi själv fick köra ickepickepö på och beställa, välja en efterätt ur deras speciella vagn med bara godsaker. Breadsticks med lax som hamnade i magen snabbare än vad vi kunde tro vara möjligt.
Förra gången jag var där med Viktoria testade vi en annan sorts meny men båda tog smaklökarna till platser som dom knappast trodde dom skulle få följa med på, om jag var rikaste människan i världen skulle jag definitivt äta mitt eftermiddagste där varenda dag!

Kvällen avslutades med egengjord lasagne och Ronja Rövardotter till all ära!
I helgen har vi bestämt testat mycket mat, å hare int sutte fint i kista så säg!

























Listen to the young people

I helgen fick jag rå om Anna i två hela dagar!
Efter jag jobbat färdigt på lördagen så jag var riktigt mör och fin hittade vi till ett supermysigt ställe som påminde om Lady och Lufsen i högsta grad, vi slängde i oss våra pastarullar och begav oss mot Djurgården.
I bussen till Djurgården insåg vi att vi hade stressat i totalt onödan för vi hade ytterligare en timme att spinna runt på innan musikalen skulle börja.

 Men inga sura miner när det finns två sockersugna och påhittiga kvinnor i farten, vi letade snabbt upp ett mysigt café som erbjöd varm choklad och vispgrädde, något som blev ett utav det mysigaste sättet att fördriva tid på. Sockret tog sin fart och vi anar att det resterande på fiket nog ville strypa oss med våra historier och decibelskratt, men ska man lev så ska man!
Vi styrde stegen mot Cirkus och satte oss ned i dom otroligt bortskämda platserna och bara njöt oss igenom Cats. Det var det bästa jag sett på länge, katterna kom från alla håll och kanter - taket, publiken, höga murar och kunde alla dess möjliga steg och akrobatik, det var en upplevelse utav bästa slag!
Hemma och utslagna som få somnade vi till ps. I love you och med intryck som ville spränga sig själv i bitar.

TACK för allting Anna, och för att du har fått leka paparazzi åt oss båda!



























How do you remember the important things?

Okej.
Har precis greppat att dom ska öppna ett starbucks i Stockholm. Jag som tidigare aldrig varit på starbucks när jag har varit utomlands ( för jag har besökt allaaaa världens länder för den delen också , hmpf ) så vet jag inte riktigt hur det är. Men allt jag har hört om det är bra, bra braa saker.  " åt frukost på starbucks varenda dag ", "dom har massvis med muffins och kaffesorter " och såvidare, vilket låter bara toppen!

Placeringen av deras första starbucks kommer att bli på arlanda.

...

Inte för att jag tror i min vildaste fantasi att jag skulle ta mig ut dit enbart för det, nej nej men om jag liks är där kanske kan ta mig en kaffe kan tyckas ? Sedan hörde jag priset för en cafe latte - SEXTIOSEX SPÄNN!
Det innebär inte bara att det kommer kosta mig skjortan, utan brallorna och underkläderna också, MINST!

t

How to speak

För några helger var jag som sagt hemma, något jag inte kunde hålla tyst om varken före eller efter resan. Det var verkligen toppen att komma hem, vakna upp på ett ställe där jag känner mig trygg och lugn.
Vi stannade hemma i Vilhelmina i två dygn och såhär nu i efterhand har jag några punkter som kändes väldigt relevanta att genomföra när jag var hemma.

1. Tvina dina föräldrar att göra palt åt dig, för du verkligen inte nästa gång du får det.
2.  Fika på ditt FAVORITkonditori med dina andra halva ( eftersom det finns så hemskt många ställen att välja på  )
3. Krama om din söta moster som stannar ett extra dygn för din skull
4. Pussa lite extra på din mamma
5. Slutligen, var det mesta slitna du kan i baksätet på bilen på vägen hem och förtär helst så mycket naturgodis som timmarna tillåter.

Då åtestår bara att säga ; låt oss göra allting igen - PÅ JUL!!!











 

Living next door

Det är nästan som en dröm som har slagit in, fast snäppet bättre.
För jag ska nämligen gå på CATS!

Jag har bara varit på musikal en gång tidigare i mitt liv, då var jag närmare bestämt så liten att det jag tyckte var mest fascinerande var hur dörrar och fönster kom nedhissande från taket och häpnades över hur scenografin var uppbyggd men även att bara titta lite extra på hur fina alla människor var uppklädda och piffade. Musikalen i sig sket jag nog rätt så mycket i, det var allting som var nytt för ögonen som jag greppade då.
Och säkerligen, kommer jag även nu fascineras och förundras över hur allting fungerar för musikal är trots allt en klass för sig och att vi då fick biljetter till en väldigt känd musikal gör så att det smakar lite extra fint i munnen.
Oplanerat och alldeles förträffligt!

TACK sötaste Anna att du väljer mig som sällskap, nästa gång vi är tillsammans ska jag ge dig den större biten av kakan, bara för att bevisa min tacksamhet, haha! Puss








Now I can fly

Idag sa jag till mig själv ? Du vill lära dig mer om ditt ställe du bor på, varför inte gå hem från jobbet? Hitta vägen själv utan tunnelbana?
Sagt och gjort, jag begav mig ut på vägen med ett mål att jag skulle fråga enbart tre personer under min färd efter vägen och därefter lita på mig själv.
Slutresultat ; två personer stannade jag och öste på med mina korkade frågor ( ja, självklart står jag bara några hundra meter ifrån avfarten jag ska till, bla bla turist lär ha svept förbi i hennes tankar, men det bjuder vi på )

Tiden var faktiskt inte så fasligt mer än beräknat, jag har alltså inte virrat bort mig mer än normalt och har fått mig en alldeles skön promenad och nu har jag bilder från platser på näthinnan som kommer stanna där för ett bra tag. Och skrattade jag åt bilarna som jag gick förbi som satt snällt fast och väntade i bilkön över bron? Kanske lite. Titta alla bilister, här går en tjej som inte har någon aning åt vilket håll hon ska, men är glad ändå!

Vad säger ni nu ? Jag skulle kunna bli nedsläppt från en helikopter och med hjälp av mina kunskaper skulle jag kunna guida mig hem med förbundna ögon, HAH!

Jah, så gott som.

Utvärdering ; ETT utmaningspoäng till mig.



One two three

Imorse smattrade regndropparna längs mitt fönster i Stockholm .

I samma stund singlar stora snöflingor ned på backen i Vilhelmina.

Vem vill byta? Någon? Inte ens en liten rackare som kan förmå sig att byta min plats för bara så om två dagar så jag kan känna på snön, skotta bort lite hederlig snö från gårdsplanen och försöka mig på att göra en snöängel.

SEN när jag är kall, är less på att skotta med skyffeln och trött på att få in snö i nacken, då kan vi byta tillbaka. Jag ska bara känna lite. Deal?

Madness

Gårdagens konstaterande ; Jag och min vän sitter på skilda håll och ser skit program och dricker kaffe, vilket liv! Jag sitter i huvudstaden och hör hur klackarna slår mot asfalten och hur alkoholen börjar ta sin fart, men nejdå jag sitter lugnt kvar i soffan med min citronpaj, hur gammalt känns inte det på en skala? Pensionen kommer att hinna ifatt oss och bita oss i rumpan snart, jisses.

DÄRFÖR ska jag ta tag i mitt liv och besöka anna ikväll som erbjuder ben and jerry´s och film, det kan inte låta mysigare!

I hope you can sleep

Rosetter, blommigt och rött läppstift i massor.
För ungefär två veckor sedan var jag och sötaste Anna på Beyond Retros invigningsfest.
Hur galet och trevligt som helst!





Anna hittade en superfin blommig klänning tidigare på veckan när vi hittade vår inspiration! Blommigt, vågar jag ens nämna datumet jag gick omkring i något blommigt föremål? Men anna passade så bra i det , det var som klippt å skuret!


Rosetter! Det borde användas mer i vardagen, helt klart!

Det är KLART att vi var tvugna att dra en liiiiten yttepytte pose vid hissen innan vi drog till la fezt.



Och nej, jag har nog aldrig burit sådär rött läppstift i hela mitt liv.





Butiken är som den alltid är, speciell uti fingerspetsarna! Väggarna var fyllda med kläder och dockorna bar upp dem otroligaste kläderna som finns, sådär riktigt beyond retro.



Vi testade nog alla hattar som hängde på någon pinne, vem kan låta bli liksom?





Vi drack alkoholfria drinkar, tackade för oss och satte oss i bilen i åtta timmar och anlände med slitna lockar och utsmetat läppstift i Vilhelmina, ska he va så ska he va!
Tack
och puss för kvällen Anna!

Under the skirt

I onsdags drog jobbet ihop till en bowlingkväll tillsammans, vilket känns både nyttigt för att lära känna varann utanför jobbet plus att bowling var något som jag gjorde alldeles för länge sedan.
Vi testade en retaurang som tydligen skulle vara ett klipp på alla sätt och vis, bla. skulle det vara ett ställe som hade oerhört många ölsorter att bjuda på.

Servitrisen ; Vad vill ni ha att dricka?
- Jag tar gärna en Corona.
S - Nej, det har vi inte.
 - Nähe, då tar jag en mariestads.
S - Nääh, den finns inte.

?

Varför känner jag mig plötsligt väldigt missplacerad och inte så vidars orienterad?


What have you become

Stunden är kommen.
Jag går min död snabbt och smärtsamt till mötes.
Jag är inte förberedd och jag har inget att säga om saken.
Det är värre än att ta en superduper lång läskig spruta i armen, och oj så mycket farligare än att titta på läskiga våldtäktscener på bio med tre dubbelt så högt ljud.


MIN KAMERA ÄR SÖNDER!!

Pulsen höjs. Jag andas in. Jag andas ut.
Känns det bättre?
Nejtack, att världen kan vara så orättvis. fypyttsan säger jag bara.  



Just to hear you

Att jag redan har mött upp flickan från mina hemtrakter en gång innan är otroligt, och det känns som om någon driver med mig när jag ser henne komma gående på perrongen mot mig. Vi kidnappade Anna som har blivit lite som min andra halva, finns runt omkring mig ständigt och sprider glädje och  vi satt två timmar i biostolarna och surrade oss lite lätt igenom flickan som lekte med elden. Restauranger som ger oss dom godaste toasten och springa ut och in från butikerna på drottninggatan. Nu får jag verkligen rå om den jag vill.











A thing called love

Förra helgen fick sina planer genom snabba beslut och inte alls särskilt mycket planering, men hem kom jag.
Inga planer, utan jag ville hem och andas, njuta helt enkelt över det som kom över mig. Ingen sterss, inga måsten utan bara det som själv faller mig in i smaken. Självfallet hade jag mycket i min smak som jag ville hinna med, men två dagar mina vänner rymmer ingenting. Allting som föll över mina fötter gillade jag och jag har lovat mig själv att inte må dåligt över att inte mer blev gjort, nästa gång krävs det mer planering och engagemang, och kanske framförallt viljan från båda sidorna.

Vilken lättnad att veta att hemmet alltid står kvar, vännerna gör sig synliga än hur många mil som skiljer oss åt. Lugnet sjunker in kan jag lova, tack för det.

Hold your breath


Att rulla på i en väldans fart, men en acceptabel och bekväm fart, det är allt vi behöver veta för stunden.


oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0