Walking in memphis

För att kunna charmera och glänsa på invigningen styrde Anna och jag stegen mot butiken som håller i allting, beyond retro. Att skratta så att knäna nästan viker sig över dem glamorösa klänningarna och dess accessoarer. Prickigt så att det räcker och blir över i mängder och hårband som kallar på oss från hyllorna. Att dela på en gudomligt god jordgubbs cheesecake och prata sig igenom kvällen, nu är det bara dagen D kvar, förberedelserna är nästan spikade.










I meant to you

Det är en helt annorlunda känslan att skriva ned orden på papperet nuförtiden. Brevpapperet är alltid mycket roligare att skapa själv, även om det enbart handlar om konstiga stjärnor och ett dåligt klippt hjärta. Men det är kanske som man säger "bakad med kärlek", men istället har jag bytt ut ordet bakad med skrivet ? 
Den konstiga delen, den jag inte är beredd på att acceptera än är att det ska färdas långt, längre än vad jag är van med. Det ska inte till Norrbotten längre, det ska flygas till ett annat land. Räckvidden emellan oss känns otroligt läskigt stor, sådär stor att jag inte ens tänker försöka mig på att uttala landet England. 
Det är mer mil än jag är beredd på, men håll andan att jag skriver rätt adress nu älskade vän, för nu postas det!

Och ja, jag saknar dig mer än jag trodde det kunde gå, puss och kram på dig! 






The laugh will go on

 - " Idag har det snöat här! "


Jag måste få hålla med min fina vän om att det nästan gör ont i mitt norrländska hjärta. Det slår inte slint, men det hugger till lite lagomt. Jag vill också vara med om första snön, även fast den inte lägger sig fint som ett täcke men hursom kan man få den där ypperligt mysiga känslan åtminstone. Hur, HUR kommer jag att känna när det är skotersäsong hemma? Grina en skvätt och gå på en musikal eller springa en sväng i parken ? De fruktansvärda milen ifrån mitt hem, vänner och snön känns längre bort än någonsin.

Jag har ätit en jättestor burgare på hard rock café, som tog förövrigt för lång tid, ( den blev kall innan den nådde munnen! ) , och jag känner hur frågan bildar sig i mitt huvud - är det sådant människor hemma saknar? Skulle inte tro det.




It´s all about the song

Att kunna slappna av i trogna vänners sällskap. Allting med en sådan resa som innebär gamla minnen och att följa fina människor i mitt liv till nya platser och känslor, som en utveckling för alla. En tur i Uppsala där jag mest uppskattar promenader så att intrycken hinner landa innan det nästa tas in. En fullträff, med två olika sällskap på en och samma helg. 3D brillor i högsta hugg och leka turister, och att njuta av tågresan hem. Förtäffligt alltsammans, jag känner lugnet.

















 

Giving me a headache


" Tåg mot Uppsala avgår om fem minuter från perrong 12 "


I will write you a lovesong

Den har, utan tvekan sin egen charm, men framförallt är allting så snyggt också - två flugor i en smäll!


And i´m singing that song

Bara sådär.
På märkligaste vis kan allting gå från botten till absoluta toppen! Hjärnkontoret tar sig ett extra varv för att vara på den säkra sidan, tårarna börjar rinna enbart för säkerhetsskull, och känslorna slår sig samman till ett gigantisk boll och delar inte på sig i första taget - för den kluriga biten är vilket håll dom ska, och till vem ?
Bara sådär, känns det som att solskenet värmer lite extra i ansiktet på morgonen och kaffet smakar en gnutta bättre än vad den gjorde dagen innan, och så är det nog - man överraskas positivt och hänger med i svängarna fullt ut, för den resan som nyss har börjat vill jag med all säkerhet inte missa!





To order the right thing

Upp och ned. Att inte kunna kontrollera hur känslorna kommer ut, i vilken riktning dem ska gå och hur allting framställer ens egna sätt att vara. Inte läskigt, utan bara frusterande att kämpa mot ett mål som känns så långt borta och i detta fall, inte är möjligt att ta på. Känslorna skiftar från att vara på och av, i högsta fart, det där mellantinget existerar inte, finns inte, borta, försvunnet. Snart blir det dags att överväga, om det är lönt och om orken finns. Glädjen i vardagen och i dem saker jag hittat under dom två senaste veckorna är dragaren, den som jag väljer att följa. Egendomligt, hur fint saker kan vara när man tittar lite extra. Det är så det får bli, titta med ett par andra ögon för en stund.





Looking to your heart

Lite sådär bortskämd på en skala, även fast det var en gemensam idé med middag, men att kunna fara till någon annans hushåll och mysa för oftast med sig en alldeles speciell känsla. Att sätta sig ned i dom bekväma biostolarna  en tid senare och invänta inget mindre än Beck på bioduken. Ett annorlunda val, men ett sådant som kändes passande för stunden. Förskräckligt bra fredag.







Just to try it

När det vankas middag är det oftast ren glädje som nästan rinner över inuti kroppen, särskilt när det är med en god vän. En rykande pastasås som vi försökte testa oss på tack vare att en fin kvinna i mitt liv tipsade mig om det spännande receptet. Att sitta vi ett och samma köksbord i timtal är otroligt roande om det sker med rätt underbara personer, och det vill jag lova, att det hade min vän inget problem med att uppnå. Nu rullar det igen.









Call it a joke

Att sicksacka sig fram genom hyllorna i butiken efter något att spendera pengarna på. En middag, ensam och inspirationen är helt slut. Hungern skriker i magen så högt att folk stannar upp och tittar sig omkring, så något drastiskt och enkelt är det jag satsar på. Något uppenbarar sig framför mina ögon.

BLODPUDDING!! Tio spänn och hur enkelt/nyttigt som helst! Det är som guds gåva till folket, fast snäppet bättre!



Give me some

Att egentligen inte ha så fasligt mycket planer för en kväll men utan en chans att blinka till så har allting ändrats till rena mysigheter. Ett smått litet suktande efter Anna steg fram under kvällskvisten även fast det enbart var ett par dagar sedan jag såg henne, men att bli lockad med notting hill och dipp gjorde att jag föll pladask. Perrongen vid midnatt kändes fruktansvärt stor där jag satt ensam på min bänk, men i mina tankar fanns bara en kväll av trevligheter som väntade på att bli lagrade.

Att känna sig lite extra bekväm och hemma i deras lägenhet och sköna soffa, det är fin söndag de.




 

Leaving everything behind

Att äntligen veta att förkylningen har gått ur kroppen från en vän. Vi tog en gigantisk och välsmakande pasta till nya höjder, och stirrade oss blinda på den absurda tapeten i bakgrunden. Efter ett antal månader kan vi fortsätta där vi slutade och faktiskt, blicka framåt mot ett nytt möte inom en snar stund. Vi lever ju trots allt i samma stad numera.




Publish

Att känna lyckoruset över att veta att min fina vän från Halmstad kommer att infinna sig i huvudstaden i en hel helg är som att bli arton igen, vilken lycka! Fredagkväll började fint och bra i en lägenhet till efter midnatt då den riktiga utgången skulle ske, dock slängde jag ut 140 spänn rakt åt skogen för att komma hem säkert i en taxi, och varför hem ? Av någon anledning var jag inte 23 den kvällen, vad gick snett egentligen ?






The world outside

Att vara utan dator i ett par dagar har varit oerhört avkopplande men även tagit fram det lilla beroendet som finns inuti kroppen. Att underhålla sig med fina vänner under veckans lopp har fått mitt humör att stiga längre upp på skalan än jag kunnat ana, som jag inte hade kunnat lyckats med om jag hade varit själv i huset. Som en fin början, gick jag och fina Anna igenom Ikeas urval på saker och ting, som mer än gärna följde med mig hem, sagt och gjort. Självfallet beslagtog vi chokladmousse för åtta kronor i ett nafs.




Help

Att förundras över hur ett sådant oerhört misslyckande kan ske rakt framför ögonen på en. Ett bakverk som slutade som en flopp. Genom min "baktid" har jag aldrig framställt något som sett så oätligt som nu.
Det skulle vara en kardemummakaka, jag har valt att kalla den för  - jordskorpan !




Red and green

Idag är vad vi kallar för en rödgrön dag. En del partier har bestämt att fira att det enbart är ett år kvar till valet, vilket dom har valt att göra något till en rödgrön dag. Artister som Kevin Borg, cookies n beans, bokaspers,Shima Niavarani, Rikard wolf. Lili och Susie stämde upp till sång på scenen och däremellan sa politikerna vad dom stod för och kände. Det som egentligen skulle vara en tur med Caroline, som tyvärr blev inställt eftersom sjukan hos henne tog fart, men med min numera andra halva Annelie var dagen lika bra som jag väntat. Avslutningsvis var en Caesarsallad med en latté ett perfekt avslut på dagen, eller som jag väljer att kalla det för, min rödgröna dag.













Losing

En morgonpromenad genom en grönskande park. Att möta hurtiga människor i rask fart men även barn som leker glatt på dem gröna ytorna jag passerar. Att få igång kroppen tidigt på morgonen, och sedan utforska vad resten av dagen har att erbjuda.









What man ?

 ( Samtal efter middagen när ögonlocken börjar smått falla )

Annelie - Nu är jag sådär som du brukar säga...gristrött!
Jag - ehm....vänta lite nu..gristrött?
( tänka tänka, täääänka)
Annelie - Ja? det som du jämt säger?
Jag - Aha, SVINTRÖTT!

Och precis i den stunden insåg jag hur oerhört fult det låter. Svintrött, svinsnyggt, svinbra? Kom igen, har jag litet ordförråd eller? Finns det fler människor som är inne på samma spår som jag ?
Hjälp.

No need

En sådan där fasligt fin lördag då vädret lyfter fram allt suktande ur kroppen. Promenad längst hela djurgården och allt som hör till, som att kasta till sig en del frukt från trädens knoppar. En mysig fikastund i en sprakande grön trädgård, samt med vinden i håret längs vattnet där mer fåglar än människor gick. Nu behöver kroppen en rejäl omgång av utsträckning, annars kommer stelheten att hinna ikapp. Jag gillar trevliga sällskap och fint väder och framförallt, iallafall idag, stockholm.















Make room

Med ett leende på läpparna välkomnar jag nu helgen med sitt lugn. Dagen har flutit på i dess rätta riktning och problemen som stod vid dörren och knackade på för någon dag sedan har nu utbytts mot glädje, och mera mod.
Att sprida ut allt vad papper, tidningar, saxar och nyheter betyder på mattan i vardagsrummet är bra mysigt, det är en viss avkoppling.
Check på jobbets alla delar som börjar sätta sig på plats, och även, check på mina vänner, dom som hjälper mig igenom allt.



Radio pass

Med tankarna, det blir bättre när jag kommit in i rutinerna, känner jag för att spotta på tanken om att ge upp, eller ens försöka kämpa mindre. Jag trivs, inte som fisken i vattnet, men trivs, lagomt. Ordet lagomt känns bra för stunden, allting behöver inte vara toppen rakt upp och ned, det är sådant som kommer att falla på plats när tiden kommer. Mina kära vänners hjälp går inte att mäta sig med något annat, inte ens ben and jerry´s glassarna får komma med, så jag tittar upp och siktar  - imorgon kommer dom riktiga tagen !


Entries

Men en liten glimt av hur mitt arbetet ett par månader framåt kommer att se ut känner jag tacksamheten skölja över mig. I nästan stund vill jag bara springa borta, så långt mina ben och sinne orkar och gömma mig under en filt tills dagen är över, eller ännu bättre, i en famn hos en fin vän några mil bort där jag hör hemma. Nya intryck som gör att tröttheten bara är ett stenkast ifrån, men denna spänning som växer sig starkare och villigare över att se hur saker och ting fungerar. Nej. Idag kastar jag inte in handduken.



oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0