Storm

Tidigare i veckan fyllde min lillasyster år, men det var först idag som vi firade henne "ordentligt", mestadels för att det var mer folk som kunde komma nu och hon fick även ha hela dagen som ett firande.
Jag tog med henne på picknick, där vi hade cupcakes och chokladdoppade jordgubbar vid en sjö där solen höll på att avta. Så nu är min mage full med tårta, men imorgon lär den vara full av annat , moahhaa

Imorgon blir det en rivstart på studenveckan med mina vänner, längtar!








 

Among all

Igår spenderade jag kvällstimmarna tillsammans med Ida, vilket var en full pott!
Vi käkade lite mjukglass och senare under kvällen tog vi med oss en filt och satte oss på saiwa och njöt av det fina vädret! Jag hann dessutom träffa min andra halva, Viktoria som fick mig sugen att dra in på hotellet en stund, men i sista sekund bar det av hem ändå. Vi delade raggen med ett tåg och rätt så många andra bilar.
En perfekt lördagskväll!








 

Prom

Att det faktiskt var bal igår känns både otroligt och overkligt. Dagen D flög förbi i en väldans fart och innan jag visste ordet av det var både gången på röda mattan och sista valsen över, vad hände egentligen ?

Det var så otroligt roligt att titta på alla vänner som det glänste om, och alla andra för den delen  - alla blir verkligen något extra när dom klär upp sig på det här viset - fina människor hela bunten !
Och sen är jag så fruktansvärt glad och tacksam till mina söta vänner som hjälpte mig att göra mig så fin som jag blev, utan dem hade det inte gått! Jenny och Sandra som gjorde den finaste sminkningen och håruppsättningen, jag kunde inte bli nöjdare! Och viktoria som kom i sista sekund och knäppte kort på jag och min kavaljer, blir spännande att titta på allting!


Jag har tagit bilder från VK:s hemsida tills jag får mina egna, enbart en bild som är från min kamera. Jag säger då det ; det kunde inte bli mera underbart än det blev igår!!!



















   

Do you want fame?

Idag gjorde jag och girlsen en sån där, "hej, vi har inga lektioner idag så vi tar en kopp te och sätter oss utanför stenmans i solskenet".

Vilket, var en förträfflig idé. Jag njuter så mycket jag kan av varenda sekund i mina vänners närvaro, eftersom jag vet att det inte kommer vara alltför lätt att träffas så ofta som vi nu gör efter studenten. Dem höll mig ifrån tankarna att balen närmar sig med stormsteg ( det vill säga, imorgon !! ) och jag slappnade av på bästa sätt. Det är något jag kommer att sakna otroligt mycket, hur dem får mig att må så bra i mig själv och det lugn dom ger mig.





Put a ring on it

M - Titta här ! ( mamma plockar upp en sak från en låda )
J - hahahah, vad är det där ?
M - Det är någon som har stickat ju.
J - hahahahahahaa
M - Det är du Jennifer.

Sen vart det en bra redig tystnad.

Dels för att jag skämdes lite för att jag hade skrattat och sedan en tankeställare - WHAT in the god´s name ska det föreställa? Har jag gjort detta ? Det ser inte ut som en grytlapp ( som jag har gissat mig fram till att det ska vara ) för fem öre och detta var jag stolt över? Det liknar för guds skull ett rostat bröd !

Jisses, tur att man fick göra fula saker när man var liten och den där "sticka snyggast i världen genen" kan ju bara slänga sig i väggen. 



Put a ring on it

Min klass är bra på det mesta men när det handlar om att samla alla tillsammans och hitta på något ligger vi rätt dåligt till. Det är nästan en pinsam tanke att veta att vi varken har firat, 100 , 50 eller 20 dagars tillsammans, bara ett par få personer som det har varit krut i ur klassen har gjort något typ av firande.

Förra veckan överraskade vi oss nästan själva, för vi samlades och käkade mat tillsammans! I dalasjö slog vi läger och tillbringade kvällens timmar med varandra,  men ( det finns alltid ett men  ) det saknades två personer, så Sabina fick vara våran "stand in " och allting blev finnemang ändå!

Alltså, vi lyckades - nästan.

Men fysjutton vad ni är gillade av mig ändå, haha.







   

   

When you go down

Duschen jag tog när jag kom hem idag var mer än välkomnad från min sida, det är otroligt hur något sådant kan få ordet uppskattning att leva igen !

Det har varit ett mysigt dygn med kanotpaddling, vandring uppe på toppar, grillning och prat vid elden. Jag är glad över resan där sällskapet har varit ett fint och behagligt gäng och nu handlar det om att ta igen en del missade timmars sömn, att sova i tält var fint men gav inte alltför mycket sömn åt kroppen.

Som avslutningsvis slänger jag upp en bild på mig från denna morgon där jag överraskades av att en insekt har bitit mig under natten och mitt öga hade svullit upp tredubbelt. Jag såg ut som Quasimodo och kände mig rätt så attraktiv under dagens gång, but hey - det är kanske charmen med att sova i skogen ett dygn ?








   

   

Re - re cover

Imorgon ska vi på sommarfriluftsutflykt med idrott och hälsa B, vilket känns spännande! Vi ska till heligfjäll i ett dygn där vi ska paddla kanot och liknande, och på tisdageftermiddag kommer vi hem till Vilhelmina som skitiga och tappra hjältar!

Varsågod, gör friluftsmänniskor av oss!


Saturday summerbreeze







   

Early morning

Bildbomb - Jock Sturges








Mask

Morgonstund har guld i mun - frukost utomhus i solskenet, jag siktar på en stekande och givande dag!

Lovegame

Min älskade Viktoria har nyss lämnat mig med en dag fylld av mysiga minnen, pusselipuss!


Living again

Jag har gått omkring i flera veckor med en stress som har förföljt mig. Allting handlar om balen, för jag har väntat på min klänning i många veckor utan resultat. I onsdags fick jag reda på att den klänning som jag måttbeställde inte kommer att komma, och paniken bröt ut rejält. Jag är utan klänning och balen är om en dryg vecka.

Men då har jag en älskade familj som ställer upp för mig i vått och torrt. Igår for vi till Umeå och innan dagen var slut satt jag där med en ny fin klänning och det går inte ord beskriva hur lycklig jag var. Stressen över att inte veta om klänningen ska komma eller inte är nu borta, sakta men säkert inser jag att jag faktiskt har en klänning som jag ska ha, om mindre än en vecka. Underbara familj som hjälpte mig när jag kände mig liten och rädd och hade panik så det bara skrek om det, tack!

Jag har varit så arg, så arg! Att det kunde gå så fel med en balklänning kunde jag inte tro. Det fanns inte en tanke om att jag inte skulle hinna få klänningen, det kändes som en självklarhet att med just den skulle allting lösa sig, och om jag inte hann få till en bra frisyr eller liknande kändes inte lika viktigt. Att företaget som jag beställde ifrån gjorde fel på både modell och färg är för mig nästan som ett skämt, det finns inte i mina tankebanor. Det värsta var nog trost allt att jag kunde inte särskilt mycket göra undertiden, jag var rätt så maktlös och nästan den ändå vettiga jag kunde göra var att vänta, och de önskar jag ingen. Jag gillar inte att behöva vara så beroende av något, men nu blickar jag framåt.








   

Making my day

Jag har alltid sovmornar på onsdagar, det är då jag tar tillfället i akt att försöka göra bort så mycket läxa som möjligt på skolan. Men nu är jag ganska läxfri så jag bestämde mig för att ta en promenad. Jag tog med mig extra kläder och skor och begav mig ut. En av mina vänner sa strax innan ; Det ser ut som att det kommer regna snart. Pyttsan tänkte jag när jag tittade ut på den blå himlen och solskenet som fanns.

Jag gick vid baksjön, där det är en enda lååång väg med sjön längs kanten man kan titta på. Jag tänkte stilla för mig själv , vad roligt det borde se ut att jag går omkring i en ganska så varm tröja när det är solsken ute. Tacka gudarna för att jag hade den säger jag bara, på två sekunder hade det fina vädret ombytts till regn regn regn och åter regn - och där gick jag. Det fanns inte direkt någonstans jag kunde gömma mig och jag ville inte direkt gå till någon annan ; ursäkta, jag kanske kan stå här på er veranda och trycka en stund ?

Jag inbillade mig själv att det snart skulle sluta, en liten regnskur ni vet. Det slutade, i ett antal sekunder tills även det bytte av till det värre  - det började hagla som bara den, och det fortsatte en bra stund. Kall och jävlig gick jag mot skolan där jag såg ut som en genomdränkt hund med blöta kläder. Sabina kom emot mig och gav mig bästa kramen i världen för tillfället när jag deppade lite över min promenad.

Med min långa tråkiga historia ville jag bara berätta att jag hade inte den trevligaste starten av dem alla och att om jag nu skulle lyckas bli sjuk till balen vet vi alla varför, även jag som kommer undra varför jag inte kan urskilja vädret bättre? Jag är inte gjord av socker, men att vara blöt och kall är inget jag önskar. Men jag fick mig en gratis bulle under dagen och det vägde upp en del - redig lycka!





Sun tea on ice

Ibland älskar jag att titta på olika fotografers verk - dessa vackra inspirationskällor.
Idag  - Sally Mann












mann-05.jpg image by jeannieisawesome

Think of what you see

En härlig picknick med min fina vän, just nu njuter jag av livet till max! puss








   

I can´t stand it

Vilken underbart härlig dag det har varit idag! Dels för att jag har hunnit med så fruktansvärt mycket och sen att solen har stekt hela dagen lång.

Det första jag gjorde på morgonen var att hoppa på cykeln och köra svängen fram och tillbaka till grannbyn vilket blev en skön runda. Inget dåligt samvete över att jag skulle sitta still resten av dagen iallafall, och med min fyrväxlade cykel blev det en intressant färd kan jag säga. Mycket variation - 2:an i backar och 4:an på raksträckor! haha
Jag satt näästan bara still idag, för vi har engelska ordprov på tisdag så jag tog med mig allt ut på uteplatsen och stekte samtidigt som jag försökte truga in massor med ord i skallen.

På kvällen for vi och grattade min kusin på födelsedagen där jag åt god tårta och lekte med mina små kusiner i lekparken.

(Jag hinner stoppa in den första tårtbiten i munnen)
Linus ; JÄÄNNNIFÄÄÄÄR!
Jag; Ja, linussss?
Linus ; kan vi inte leeeeeka?

EFTER fikat ställde jag upp, jag klagar inte.

I



The city is at war

Vad gör man när man är upp över öronen less på läxan som finns? ( observera om du bor i en bo och kan inte göra alltför coola saker som att shoppa loss på beyond retro och gå på beyonce konsert )
 
Jo, inget mindre än att dra en eftermiddagsfika hos farmora. Eftermiddagsfikat är en sak jag har "uppfunnit" i min lilla värld när man är otroligt less på något, samtidigt som man saknar sin farmor och hennes goda kakor. Det passar så fint tillsammans, och hon blev säkert minst lika glad över att bjuda mig på fika som jag var över att äta det, haha. Min farmor är en av dem bästa minsann!

SEDAN fick jag fin besök ! Min grannes barn älskar att titta på våra djur när han är här. Därför är det ytterst enkelt att roa honom genom att låta honom titta på djuren några sekundet. Det fungerar ungefär likadant för min del ; jag blir lika road genom att titta på honom en stund, hjalmar är sötare än sötast.





   


Time Square

Jag har till min glädje fått låna min lärares systemkamera över helgen för att kunna göra ett arbete inom fotografisk bilden. Jag trodde att jag skulle ha fått kläm vid det här laget hur en systemkamera fungerar så jag bestämde mig för att testa fotografera under teater föreställning, vilket en bra redig flopp!
Det går inte urskilja nästan något på bilderna och alla ser ut som spöken. Så hädanefter då jag tänker fota med en systemkamera tänker jag hålla mig till dem saker jag har gjort förut, fota i ljusa omgivningar där folket inte rör sig så fasligt fort haha.

Annars var föreställningen lika bra som den var i torsdags, det syns verkligen att damerna kan sin sak! Alla som har sett föreställningen kan nog ändå urskilja något från vissa bilder, host, uppblåsbara george, host host.





   

Which house darling?

Vem ska fara på mina vänners föreställning ikväll måntro?
Svar; ROBERT PATTINSON FRÅN TWLIGHT!!

HAH, nu var det fixat. Det kommer vara proppat inne i biosalongen ikväll tack vare mig, det är SÅ man raggar publik!



As we always want it

Ikväll var jag på föresläsningen som hette " den långa vägen tillbaka ", där en tjej berättade om förlusten av en nära vän.

 Det var verkligen en bra och rörande föreläsning och jag kan inte annat än förundras över hennes mod att tala om hennes egna erfarenheter och känslor om sorg och död. Det var som en liten väckarklocka på något vis, hon öppnade mina ögon och sinnen för en hel del saker runt omkring oss. Hon fick mig att inse vikten av att framförallt att prata om de saker som kan vara tabubelagda men även värdet av att ta tillvara på livet och dess dagar.


Strawberry kiss

Jag har väntat länge, alltför länge men imorgon - då ska allt visas;
MINA VÄNNER I TEATERS SISTA FÖRESTÄLLNING !

Det är nästan som att få vänta på tomten på julafton, pirrigt och förväntansfullt! Jag vet redan vad som finns i lådan som Jenny håller i men imorgon ska jag få se innehållet infinna sig på scenen med resten av mina vänner, det här kommer att bli spännande!

Ifall det är fler som kommer titta imorgon och ni kommer höra någon som applåderar ovanligt högt och skrika ; JAG ÄLSKAR EEEEER! ( i samma ton som folk brukar ropa till människorna i idol, lite skämmigt och överdrivet ) så kommer det vara jag. Bara så att ni vet.

Uncut

 Igår berättade jag om hur jag hade glömt tiden hos optikern. Om man har misslyckats en gång hoppas man ju att det antagligen ska stanna på den rutan, men inte då. Idag glömde jag tiden hos frissan också!. HAR JAG BLIVIT SENIL I FÖRTID KANSKE?
Jag tycker det är så pinsamt att jag glömmer saker så fruktansvärt lätt numera, jag tänker kasta allting på golvet och skylla på stressen. Man skyller alltid på stress och jag tänker inte vara sämre, såååå DAEM YOU STRESS!

MEN jag hann klippa mig ändå,  jag var bara tio min för sen ( men i min senilvärld är tio minuter ytterst pinsamt )  så hon hann dra bort det slitna iallafall. Det syns inte särskilt stor skillnad men ack så mycket det känns, HEJ DÅ ALLA KLUVNA OCH SLITNA TOPPAR - NU LIGGER NI PÅ GOLVET HOS KAJSA!

Don't break my heart

Idag var jag hos optikern igen, eftersom att jag redan tidigare en gång förut glömt bort tiden hos dem. GUSH så klantigt tyckte jag, nästan pinsamt att gå tillbaka och säga att jag troooor att jag har missat tiden hos er. "Jasså har du? ja kanske det " svarar dom då.
JA, HÄR KÄNNER MAN SIG IHÅGKOMMEN OCH SAKNAD SÅ DET BARA SKRIKER OM DET! ( Det handlar ju om ömsesidiga grejer här, men det låter vi bli att nämna )

(Samtal efter till min vän )
Jag ; ...och då sa dom att jag har fått bättre syn, YEAHH!
Vän ; Åh ja, men det brukar ju variera vah?

MEN SLUTA NU, låt mig känna glädjen i kroppen en stund till! Jag tror att dem kommer säga till mig att jag har fått bäst syn i hela världen, att jag ska få sluta med linser och glasögon ögonabums. Jag tror att dem egentligen kollar snett på mig eftersom att dem tycker att jag redan ser så FANTASTISKT bra.

Det var om jag fick drömma alltså. Och tack min söta vän att du uppmärksammade mig om saken, det är nog bra för min del så jag inte drömmer bort mina fel i ögonen, haha.

He spin me around

(Idag när pappa kom hem till middagen )
Mamma; Idag har Jennifer beställt raggare!

Nu kanske ni förväntar er att jag skulle kolla ut och se en grabb i rutig skjorta som stiger ut från en bil, en FÅRRD som i ronny och ragge. Inte då, jag fick RAGGARmunkar till middag vilket jag tycker om så fasligt!
Alltså, raggare = raggarmunkar med lingonsylt.
DET förslaget borde jag sälja till ronny och ragge och be dom göra en uppföljare! Inte länge kvar tills jag är miljonär alltså, jag ser det nästan inom räckhåll!


MR

Klart att jag har sett framför mig hur sundsvall skulle se ut "by night". Jag menar, det kändes som att vad som helst kunde vara en aning coolare än Vilhelmina. Det var inget fy skam måste jag få meddela, det var riktigt bra.
Det som jag hurrade mest för var när en av marias kompisar sa när vi satt i soffan en stund innan vi skulle bege oss ; vi står på listan ikväll!

VA, va?! Sa jag verkligen listan? yes I did MR. Det var ungefär som att en dröm hade slagits in för mig.

Nemen titta där är björn gustavsson, och han går rakt mot MIG! Ursäkta vad sa du ; Om jag skulle vilja följa med dig hem? Lära känna varandra? NO NO I don´t think soooo MR, SLÄNG DIG I VÄGGEN VAH björn - vi står på listan! mahahahah

Ja, det var ungefäääär så jag kände. Sammanfattning - Jag betedde mig som ett barn på julafton och vill gärna tillbaka dit, typ....nu.

Flashback

Vi var ute på galej, redigt och trevligt. Maria tog hand om mig som ingen annan och bjöd på mig på en fin kväll med hennes härliga vänner, tack och puss fröken fräken!
Det var så mysigt att gå på promenader nere i sundsvall när man kunde kolla på gröna gräsmattor och björkar som hade börjat slå ut, snart får det ta å komma hit upp också säger vi.
Moster brallan, familjen, shopping och allt som hör till resulterade i en snabb, men fin helg !










   

   

Evening dresses

" På fredag blir det galej glöm för guds skull inte hårsprej. Det blir ingen dans på logen men dock en sväng på krogen. Bäst du passar dig för drägg, dom har oftast skägg. Men vi ska ta väl hand om dig, du är ju en fin tjej! Klä dig helst inte i läder, men i rätt fina kläder. Det blir nog roligt ska du se, MEN jag kommer vaka över dig likt peter pans lilla fe! "

Maria, den fina människa skickade det här smset tidigare i veckan, gissa vem som höll på att spricka av längtan? Jag är som ett litet barn, men nu slipper jag räkna ned timmarna - imorgon ska vi på galej, MED hårspray !


Monkey´s

Nu behöver jag ärlig hjälp.
Är det någon annan som ser ngt konstigt på den här bilden? I KNOW I DO!

Det är tre saker jag inte förstår med bilden och dess innehåll;

1. Ska det där föreställa snö?
2. Om svarsalternativ 1 stämmer, vad i helskotta gör den utanför MITT fönster?
3. Har väder gudarna fått fnatt?



Come on baby, hit my fire

Vilken lycka, jag är hemma tidigt för en gångs skull! Jag hade tänkt att jag skulle hinna dra iväg en sväng på cykeln och njuta av det fina vädret och kanske bättra på brännan lite ( vilket betyder, försöka få någon färg överhuvudtaget eftersom jag är kritvit! ), men "mitt" fina väder består av regn och kall blåst, rackarns.

Jag har för tillfället två personer på mina axlar ;

Person 1 ; CYKLA, då får du lite extra träning också!
Person 2  ; NEJ, stanna hemma istället. Du kan bli förkyld!
Person 1 ; Ut i fin vädre kvinna, du hinner allt senare, du ska ju inte precis ta studenten imorgon!
Person 2; NEJ, ta den extra tiden du fick och gör läxa istället, du vet hur mycket som ska göras!

Hjälp vilka svåra val, tror jag går och lägger mig istället, haha.


How you make me feel

Idag ska Jossan visa upp hennes uställning nere i Sundsvall. Hennes projekt var att dokumtentera vårt projekt, så lustigt. Hon tog kort på hela processen, från början till färdig dansföreställning. Hon var överallt och lite till, hon har kort på allt det vanliga och lite utöver, vilket är så otroligt roligt att titta igenom nu när vi har fått ta del av bilderna, hon är en sådan duktig fotograf!

Jag skickar dig en lyckoönskning i luften nu Jossan - om du inte känner det alltså. Din utställning kommer att vara snyggast och du ska vara otroligt stolt över dina bilder! puss


sing

Jasmine hade en kompis igårkväll  ( V ) och dom tittade på en film i vardagsrummet.

V vänder sig om och kollar omkring ; Vad är det som låter ?
J vrider lite på sig och försöker lokalisera ljudet som dem hör; aaaah, det är bara Jennifer som sjunger.

Ja, det är klart. Ska jag sitta inne i mitt rum och vara helt tyst? Inte känner jag någon som kan sitta still till mamma mia och andra fartfyllda låtar, det går helt enkelt bara inte. Förstår ni nu varför det tar extra lång tid när jag ska göra min läxa, jag måste ju sjunga färdigt hela låtar ibland innan jag kan fokusera på läxan, inte jag kan lämna en låt "osjungen" inte. Och ni ska bara veta, det där är bara ett av dem få ställen jag sjunger högt och offentligt på.

Är jag ensam ?  Finns det fler sjungande människor som står för ljudet i hemmet eller? haha





Breath you in

Jag har precis släppt ut kaninen så att han kan vara ute i solen, vilket han har varit i ett par dagar nu, vilket känns otroligt. Det är några dagar in på maj och man har hunnit med att göra så många  "somriga aktiviteter " utomhus redan, som att ställa ut utemöblerna i solen, då känns det verkligen som att sommaren är på väg.

Eftersom den här dagen kommer bestå i att beta av massvis med läxa som ligger och tunger på axlarna ville jag få lite luft innan jag satte mig framför datorn så här fruktansvärt tidigt på morgonen, och vad jag fick jag då se? Tussilago!
Släng dig i väggen sthlm med eran heta värme, vi har då fått tussilagon hit upp, det är nästan samma sak som att kunna sitta på balkongen i bikini och steka, ellerr?

Carry on

Säg hej till Mr egenfångad kräfta och hans fransiga stjärt, mycket röd och god på en valborgskväll. Styrde stegen mot byns brasa och hjälpte till med sångerna som skulle sjungas, vilka stjärnor vi var, jag och dem äldre. Fika med dem äldre damerna, förträffligt fint för stunden. Det kändes bra att bara vara hemma och mysa, ta det lugnt och andas lite.

"Traditionen med valborg grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779.
"

Ja, vi grillade mot häxtron alltså, hängde inte riktigt med tidigare varför vi tände brasan och sjöng. Bra, då var det avklarat. Hej då häxor och dylikt, nu börjar sommaren ta fart!





  

What may save us?

Efter mer än tolv timmars sömn spökar fortfarande min mage. Den stora läxhögen som skulle bli gjord har istället bytts ut mot sömn i högsta grad. Naturläkemdel som skulle stabilisera tarmfloran blev min bästa vän idag, det tackar vi gudarna för.

oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0