Man Dow

Julmarknaden lovade jag att berätta om förstås, och nu blir det kanske inte en solskenshistoria som alla tror - eller jo en solskenshistoria men med MÅNGA minusgrader och MÅNGA kalla tår och MÅNGA människor i samma historia isåfall, men det är ändå sådär trevligt så ni gärna får tänka - " men hallegosingen vad fin dag de har haft! " , för det hade vi verkligen, fint men kallt!

Jamtli och dess charm, det var långa rader av människor både inne på marknaden och runt om i utställningarna ( som jag och S snabbt gick igenom innan de stängde, vilka små flaschbacks vi fick från skoltiden  - har alla varit där med skolan månne? ). Dagen rullade på snabbare än vad vi kunde ana, där vi tittade in allt vi hann - små stugor med gamla kassaapparater, strutar fyllda med egetplockat godis ( precis som i Pippi, hallelujah! ), tunnbrödsbak, små stugor med inredning från förr ( där vi levde oss in i situationen till max och trodde vi själva var hemmafruar, vaggade små vaggor & kollade igenom små bilder från förr i tiden ) & självklart en sväng till tomtens lilla hus i hopp om att finna denna allas man - med besvikelse, han hade troligtvis gett upp & gått hem för dagen, kanske nästa år ?

Det blev mörkt rätt så snabbt, och när våra tår inte klarade mer kyla promenerade vi hemåt och gjorde pasta Carbonara & var rätt mätta i både själ & kropp av kyla. En dag i kylan som gjorde susen, himlarns fint att besöka marknaden med dig bästa Sandra!





























Kommentarer
Merika

Jag såg tomten på Jamtli. Det var en tomte som var gamaldags utklädd. Minuset på tomten är han lät som en vanlig människa inte den här grovare och rossligare rösten.

2010-12-18 @ 13:06:05
URL: http://emmamerika.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oxx

Always one foot on the ground

RSS 2.0